Plànols del lloc on seu cada alumne a l’autobús escolar per facilitar la traçabilitat en cas que es detectin casos de Covid-19

Les monitores del transport escolar disposen d’un plànol del lloc concret de l’autobús on seu cada alumne per facilitar la traçabilitat en cas que es detecti un cas positiu de coronavirus. El Procicat no considera un contacte estret els alumnes que viatgen a l’autobús. Tot i això, s’ha aplicat aquesta mesura per tenir l’alumnat controlat i localitzat. Cada alumne tindrà el mateix lloc a l’autobús tot el curs.
El Consell Comarcal del Berguedà ha reforçat les mesures preventives del transport escolar per evitar la propagació del virus. L’ens ha redoblat els seus esforços per evitar el risc de contagi de la Covid-19. A banda dels plànols del lloc de cada alumne, s’ha avançat l’horari de sortida d’alguna ruta per poder complir amb la gestió d’entrada d’alumnes al centre. En paral·lel, hi continua havent gel hidroalcohòlic per pujar i baixar del vehicle, es mantenen les distàncies de seguretat dins i fora del vehicle, i és obligatori que tots els passatgers portin mascareta, inclòs el conductor i els monitors.
La consellera comarcal d’Ensenyament, Araceli Esquerra, ha reivindicat que des de l’inici de curs “els protocols han funcionat” i no hi ha hagut incidències. En algunes rutes hi ha hagut alumnes que han estat confinats i no han utilitzat el servei de transport escolar durant un període de temps, però no ha calgut anul·lar cap ruta.
El Consell Comarcal gestiona 32 rutes de transport escolar a tot el Berguedà. D’aquestes, 17 són de secundària, 11 d’infantil i primària i 4 de transport adaptat. En total, al Berguedà utilitzen el servei més de 400 alumnes.
 

X