El Berguedà s’enfila per sobre dels 70 contagis setmanals per primer cop des del gener

Els contagis de coronavirus al Berguedà continuen en augment. En aquest final d’abril la xifra de contagis setmanals s’ha tornat a situar per sobre dels 70. No passava des de finals de gener i fa que els indicadors segueixin pujant: el risc de rebrot frega els 500 i la velocitat de propagació del virus continua per sobre d’1, a 1,39.
Per municipis, continuen les tendències habituals. Berga aglutina la meitat dels contagis comarcals: 36, l’última setmana. A Puig-reig, se n’han detectat 16 de nous els últims set dies; a Casserres, 9; a Gironella, 8; a Guardiola, 5; a Cercs, 4; a Olvan, 3; a l’Espunyola, 2; a Bagà, 2; i a Avià, 1.
I a l’hospital, les dades tampoc són bones. Segons les darreres dades proporcionades pel centre, ara mateix hi ha 10 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Són dos més que la setmana passada i la xifra més alta des de mitjans de febrer. Al llarg d’aquests últims set dies, s’han donat 6 altes, hi ha hagut un trasllat a un altre hospital i han ingressat 9 pacients per Covid-19. Pel que fa als professionals, n’hi continua havent dos d’aïllats per culpa del virus.
 
 

X