Avià amplia el cementiri i hi instal·la els primers columbaris

L’Ajuntament d’Avià ha finalitzat les obres de millora del cementiri municipal, que han consistit en la creació d’un nou mòdul amb capacitat per 20 columbaris i 20 nínxols. A més de la instal·lació d’aquest nou mòdul, també s’ha retocat i millorat la zona de jardí del cementiri amb l’objectiu de transformar-lo en una zona verda més àmplia i agradable per als visitants.
L’aspecte més destacat d’aquesta reforma al cementiri és la instal·lació dels primers vint columbaris. Fins aquest moment, el cementiri d’Avià no en tenia cap i aquesta era una de les prioritats de l’equip de govern. Els 20 columbaris instal·lats al nou mòdul ja estan disponibles i aniran destinats a les famílies que vulguin dipositar-hi les urnes amb les cendres dels seus difunts.


Segons explica l’Ajuntament en un comunicat, l’ampliació del cementiri dona resposta a les demandes dels veïns i ha tingut un cost de 20.000 euros. Han calgut dos mesos per enllestir l’actuació. L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, assegura que, amb aquesta actuació, el cementiri “ha quedat molt ben aprofitat”, ja que “abans era una zona enjardinada i s’ha pogut incorporar aquest mòdul, que ha quedat ben integrat”. Canal ha afegit que “no es nota cap canvi i el cementiri continua tenint el mateix aire d’abans, és a dir, un espai molt recollit i diàfan”.
Pel que fa a la instal·lació dels vint primers columbaris, l’alcaldessa apunta que “ja feia temps, des de la legislatura passada, que vèiem que era una cosa important pels veïns, ja que cada cop hi ha més gent que decideix incinerar-se. Per aquest motiu és un servei que el poble ha de tenir”.