La Festa dels Templers busca implicar més gent amb un espectacle al voltant del Castell de Puig-reig

Puig-reig vol que més gent s’impliqui en la Festa dels Templers i no hi ha millor manera de fer-ho que realitzant un espectacle on la mateixa ciutadania en sigui la protagonista. És una idea que l’organització tenia planejada per l’any passat, però la pandèmia ho va impedir. De fet, fins fa poques setmanes fins i tot estava en dubte que es pogués fer l’edició d’aquest any. Però aquesta primavera l’organització ha decidit fer un esprint final i recuperar idees que ja tenien pensades fa un any. Una d’elles és farcir d’espectacles teatralitzats les rodalies del Castell de Puig-reig, però n’hi ha d’altres.
La Festa dels Templers serà el cap de setmana del 3 i 4 de juliol. El plat estrella, l’espectacle al castell, no arribarà fins dissabte al vespre. Abans, al matí, hi haurà l’esperada inauguració de la Torre de Merola, que l’Ajuntament va recuperar fa dos anys. Fins ara, no se n’havia fet la presentació i es vol aprofitar que era un antic mirador per encabir-la dins el programa de la Festa dels Templers. La inauguració de la torre serà a les 10 del matí i l’Ajuntament convida la ciutadania a anar-hi a peu des del centre del poble, en una caminada popular que començarà a les 8 del matí a la plaça Nova.
El mateix matí de dissabte hi haurà una visita guiada al campament medieval i al castell. També hi haurà un concert de trompetes a l’Església de Sant Martí, amb la implicació de l’Escola de Música de Puig-reig. A la tarda, a banda de l’espectacle al castell, hi haurà jocs medievals i un escape room a partir de les 6 de la tarda.
A les 9 començarà l’espectacle al castell. Consistirà en un recorregut curt, que es farà per grups, i on tots els assistents s’aniran trobant escenes pel camí. L’organització tenia apuntades unes 250 persones particularment i des d’entitats, abans de la pandèmia. Ara els ho ha tornat a dir, i tot i que l’edició serà de butxaca, s’espera poder ser encara més de cara a l’any que ve, quan es faci l’espectacle amb tots els ets i uts.
A dos quarts de dotze hi haurà la baixada de torxes que tancarà la primera jornada de la festa. A banda, des de les 6 de la tarda s’obrirà la taverna a la zona del castell i a partir de dos quarts de 9 s’hi serviran sopars amb reserva prèvia. També hi haurà espectacles d’animació, música i foc.
L’endemà, diumenge, a les 11 del matí hi tornarà a haver un escape room; i a les 12, una nova visita al castell. L’acte que tancarà el programa serà la presentació del llibre “Pintures i pensaments a la comanda templera de Puig-reig”. Hi seran els autors Fernando Ezquerra Lapetra i Xavier Díaz Carpi.

X