Asfam i Horitzó, sobre Montse Venturós: “Haurà fet més contra l’estigma que molts anys del nostre treball”

L’associació Asfam (Salut Mental. Associació de Familiars i Amics) i la Fundació Horitzó del Berguedà han agraït a través d’una carta el pas que ha fet l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, explicant que deixa l’alcaldia perquè pateix una depressió. “La vàlua del seu testimoni és tan gran que, sense desmerèixer la ingent tasca feta per les associacions que treballem per la salut mental al Berguedà, haurà fet més per la salut mental i la lluita contra l’estigma que molts anys del nostre treball”, asseguren.
La carta que han fet pública es titula “Dona valenta” i relata que “tot i que cada vegada hi ha més personatges públics que confessen, encara queden molts quilòmetres per recórrer fins a arribar a la meta”. Aquest objectiu, diuen, “no és altre que aquest fet no sigui notícia, com no ho és un problema coronari, d’artritis o diabetis”. I conclouen que “la salut de les persones no és només una qüestió física i hem de poder parlar de salut sense que calgui especificar que sigui mental”.
La carta sencera d’Asfam i la Fundació Horitzó diu així:

DONA VALENTA
No és la primera vegada que la nostra alcaldessa, Montse Venturós, dona mostra de la seva valentia. Ho va fer per qüestions polítiques  i ho ha tornat a fer  amb un tema que per ser molt personal i per l’estigma que comporta,  encara no hi ha gaires persones que siguin capaces de fer-ho.
Perquè, siguem realistes, confessar que pateixes un problema de salut  mental  continua sent un tema tabú que comporta molt mal rotllo, molta crítica, molt estigma… Tot i que cada vegada hi ha més personatges públics que ho confessen, encara queden molts quilòmetres per recórrer fins a arribar a la meta, que no és una altra que aquest fet no sigui notícia, com no ho és un problema coronari, d’artritis, diabetis… Perquè la salut de les persones no és només una qüestió física. Hem de poder parlar de salut sense que calgui especificar que és de salut mental.
Des d’ASFAM-Horitzó  volem posar en valor el gest de la nostra alcaldessa. La  vàlua del seu testimoni  és tan gran que, sense desmerèixer la ingent tasca feta per  les associacions que treballem per la Salut mental al Berguedà, haurà fet més per la salut mental i la lluita contra l’estigma que molts anys del nostre treball.
Volem donar-li les gràcies, desitjar-li una prompta recuperació i oferir-li la nostra companyia i  escalf.
Gràcies, alcaldessa, ets una gran Dona!