Salut

Els positius de Covid-19 al Berguedà s’han multiplicat per 15 en només una setmana

Els positius de Covid-19 al Berguedà s’han multiplicat per 15 en només una setmana
PCR. MARINA LÓPEZ / ACN

De 5 a 77 casos en només una setmana. El rebrot al Berguedà és una realitat des de fa dies i, de moment, no ha trobat l’aturador. Segons les dades del Departament de Salut, entre el 21 i el 27 de juny, es van detectar només cinc casos a tota la comarca. Però la setmana posterior, entre el 28 de juny i el 4 de juliol, se’n van detectar 77. Això significa que el nombre de casos de Covid-19 al Berguedà s’ha multiplicat per 15 en només set dies.

I el pitjor és que el canvi de tendència és lluny d’entreveure’s: les dades provisionals del 5, 6 i 7 de juliol (de dilluns a dimecres d’aquesta setmana) apunten que s’han detectat almenys 15 casos nous cada dia, de mitjana. La notícia més positiva, això sí, continua sent que el rebrot no afecta l’hospital, que segueix en una situació estable, sense repunts d’ingressos.

 

La velocitat de propagació més alta des de l’esclat de la pandèmia

El repunt de 5 a 77 casos ha cuinat la velocitat de propagació més alta des de l’esclat de la pandèmia. Cada positiu contagia més de quatre persones més. Ara bé, també és cert que aquest indicador anirà baixant progressivament a mesura que la diferència de casos entre setmana i setmana es vagi reduint. És a dir, ara és molt alta perquè hem passat de 5 a 77 casos, però, si la setmana vinent se’n detecten 90, l’indicador serà molt menor que el d’aquesta setmana.

Per municipis

Només a Berga, s’hi ha detectat 40 casos en l’última setmana. A Gironella se n’han diagnosticat 8; a Avià, 6; a Puig-reig, 6 més; a Bagà, també 6; a Borredà, 3; a Casserres, 3 més; a Guardiola, 2; a l’Espunyola, 2 més; a Montmajor, també 2; i a Sant Julià de Cerdanyola, 1.

La mitjana d’edat dels positius, per sota dels 30 anys

Aquest últim repunt de casos també té una particularitat: que afecta eminentment a joves. La mitjana d’edat dels positius dels últims set dies és a 29,01 anys, per sobre de la mitjana del país, que se situa als 26,69.

coronavirus COVID-19 Departament de Salut

Comentaris