Salut posa 450 vacunes en quatre hores a la marató de l’Hotel d’Entitats de Berga

Els equips de vacunació del Departament de Salut van posar 450 dosis en quatre hores a l’Hotel d’Entitats de Berga, en la tercera marató de vacunes que es fa al Berguedà, després de les que es van fer al juny a Gironella, Puig-reig i Bagà. Va ser entre les 6 de la tarda i les 10 del vespre i durant tota la tarda es van formar cues que van arribar a ocupar mig carrer Salvador Espriu.
Fonts del Departament fan una bona valoració de l’acollida que ha tingut la marató, perquè s’ha pogut vacunar persones massivament, que és del que es tractava. Però també reconeixen que no s’ha pogut complir amb l’objectiu inicial: accelerar la vacunació en la franja dels majors de 30 anys.
Que el Govern obrís la vacunació a la franja dels 16 als 29 anys un dia abans que comencés la campanya de maratons per tota la Catalunya central, va ser tot un trasbals. Les vacunes no són infinites, i les de la marató de Berga estaven pensades per cobrir només els majors de 30 anys. Finalment, i en vista de l’experiència en altres punts de les comarques centrals, el personal sanitari va posar vacunes a totes les persones que es van presentar a l’Hotel d’Entitats, tinguessin o no més de 30 anys. “Hem tingut moments tensos en altres poblacions per no vacunar menors de 30, i creiem que també hem de protegir el nostre personal, que arriba molt cansat a aquests moments de la vacunació”, comenten fonts del Departament.
A la pràctica, que també s’hagi vacunat menors de 30 anys va implicar que persones que estaven a la cua, finalment no es poguessin vacunar. Les 450 dosis que es van posar eren totes les que hi havia disponibles. Amb tot, el Departament afirma que la vacunació a l’Hotel d’Entitats seguirà com fins ara, amb noves hores cada setmana, i vacunant a totes les persones majors de 16 anys que així ho sol·licitin.

X