Reculen els casos de COVID-19 a la comarca tot i el petit repunt de berguedans ingressats

Petita reculada de casos de coronavirus a la comarca. En les dades consolidades de la setmana passada, que van del 24 al 30 de juliol, els contagis de COVID-19 s’han reduït a 73, en comparació a l’anterior setmana que van ser-ne un total de 93. D’aquesta manera s’encadenen tres setmanes de baixada des que es va assolir el pic de la cinquena onada, la primera setmana de juliol. Són dades que facilita el departament de Salut de la Generalitat.
Tanmateix, són 7 els berguedans que han hagut de ser hospitalitzats en algun dels hospitals de Catalunya aquesta setmana quan en les dues setmanes anteriors només n’havien estat 2. En el cantó positiu, i per una setmana més, no s’ha registrat cap nova defunció derivada d’aquesta malaltia i el Berguedà continua sense morts per coronavirus des del 6 de maig. Aquesta setmana, també s’ha superat la barrera dels 4.000 casos diagnosticats al Berguedà des de l’inici de la pandèmia, un 10% de la població. I és que des del març de 2020, s’han comptabilitzat 4.035 casos de coronavirus, 357 berguedans han requerit hospitalització i s’han produït 201 defuncions.

Gràfic de nous positius, hospitalitzats i defuncions des de la segona onada.
Pel que fa a les franges d’edat, s’ha reduït la incidència en totes elles, excepte a la de 70 a 79 anys. Les edats amb més incidència continuen sent les de 20 a 29 anys amb una incidència a 7 dies lleugerament superior a 500 casos per 100.000 habitants., seguida dels joves de 10 a 19 anys. La taxa de positivitat al Berguedà segueix baixant i se situa al 5,96% setmanal. El 5% és el llindar que l’OMS recomana per mantenir l’epidèmia sota control.
Per municipis, la tendència general és de baixada de casos en cadascun d’ells. Berga ha notificat 38 nous casos, 3 menys que la setmana passada; Gironella, 5 i Avià, 4. Trenquen la tònica de baixada, Puig-reig que registra 11 nous casos de coronavirus (4 més que fa 7 dies) i la Pobla de Lillet que passa d’1 a 4.

Gràfic de nous positius setmanals per municipi des de la segona onada. Apareixen els municipis dels quals la Generalitat informa de dades.

La vacunació no para de créixer i els berguedans de més de 16 anys (els que tenen accés a la vacuna) que disposen de la pauta completa ja és del 71,2%, 2 punts i mig per sobre que fa una setmana. Aquesta setmana ha augmentat el nombre de persones que han rebut la segona dosis de la vacuna. De fet, ara fa un mes que es va obrir la vacunació a totes les franges.

X