Berga estrena el servei de deixalleria mòbil

Aquest dimarts s’ha posat en marxa la deixalleria mòbil de Berga. Un nou servei del Consell Comarcal del Berguedà, d’ús exclusiu de persones particulars.
La deixalleria mòbil és gratuïta i estarà disponible dos cops al mes en dos emplaçaments diferents. El primer dimarts de cada mes estarà ubicada a la plaça Cim d’Estela (a tocar del passeig de la Indústria) i el tercer a la plaça de la Font del Ros. Els horaris són de les 10h a 13h i de les 16h a les 19h.

Un nou pas per potenciar el reciclatge de residus

Amb aquest nou servei, els usuaris poden dipositar els seus residus de forma còmoda i pràctica. D’aquesta manera es fa un nou pas per potenciar el reciclatge de residus, tal com ha destacat Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà. “La ciutadania de Berga té al seu abast un nou servei que contribuirà a tenir una comarca més sostenible”. El dirigent comarcal ha admès que “teníem un deute amb la ciutat de Berga”, ja que la prestació d’aquest servei s’ha demorat. “Estem a l’espera de licitar el nou concurs i això ha fet que s’hagi endarrerit més del compte” ha explicat. “Ara, finalment, ja està en funcionament”. El president del Consell Comarcal del Berguedà ha demanat disculpes a la ciutadania per aquest endarreriment i ha afirmat que “s’obre un nou període de col·laboració amb l’Ajuntament de Berga”.
El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, ha celebrat que la ciutat ja tingui “el servei de deixalleria mòbil en funcionament i que la ciutadania pugui disposar d’aquests punts de recollida amb més freqüència”. Escútia ha esmentat que l’entrada en funcionament del servei és positiu “per anar millorant i ajustant el servei de gestió de residus comarcal”. El regidor ha recordat l’aposta que va fer el Berguedà en el model de gestió de residus fa dos anys i mig davant “la voluntat d’entendre la necessitat de gestionar correctament els residus i minimitzar-ne la producció. La deixalleria mòbil és un dels elements que ens faltava, el de donar la capacitat a la ciutadania de gestionar els residus d’una determinada mida que han d’anar a la deixalleria i que per les circumstàncies que siguin les persones no poden accedir-hi. El següent pas és donar una nova vida a aquests elements”.
deixalleria_mobil_berga_agost_2021_2

Què s’hi pot portar?

A la deixalleria mòbil s’hi poden dipositar residus com pintures, coles i vernissos sòlids i pastosos, piles i acumuladors, olis vegetals usats tancats en ampolles, tòners, medicaments, material tèxtil com roba o sabates, cintes de cassette i vídeo, CD i DVD, làmpades i fluorescents, petits aparells elèctrics i informàtics.

Què no s’hi pot llençar?

No s’hi poden dipositar residus barrejats i sense classificar, tant de particulars com de comerços i serveis. Els materials s’han de separar correctament segons les orientacions donades pels operaris i marcades en el manual d’explotació. Tampoc s’hi poden llençar el rebuig domèstic i tèxtil sanitari: bolquers, compreses, tampons, tovalloletes ensabonades, caixetins de tabac o residus que continguin amiant o fibrociment, entre d’altres.
Les empreses o autònoms han de fer servir la deixalleria fixa ubicada al polígon de la Valldan o bé un gestor de residus.
En cas de dubtes, es pot consultar la informació del servei al web: https://www.bergueda.cat/triem. Si es produeixen incidències es poden comunicar al correu triem@ccbergueda.cat o al telèfon 660411398.

X