El Berguedà oferirà formació d’educació en el lleure a la tardor

El Berguedà acollirà els cursos de formació adreçats al jovent per obtenir el títol de Monitor/a o Director/a d’Activitats d’Educació en el Lleure Infantil i Juvenil. Es tracta de dos cursos impartits per la Fundació Verge Blanca que es portaran a terme de forma semipresencial durant la tardor i que permetran adquirir un títol oficial expedit per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Aquesta titulació autoritza les persones participants a exercir de monitors/es o directors/es en colònies, campaments, rutes, camps de treball, etc. Hi haurà 25 places disponibles per a cadascun dels cursos.

L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal finançaran part de la matriculació de l’alumnat resident al Berguedà

L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha explicat que les dues administracions van detectar la necessitat de reprendre aquest curs que no es feia des de l’any 2018. Sànchez ha comentat que “gairebé tots i totes hem format part d’esplais, casals i colònies, hem estat monitors i monitores i sabem que és una cosa que té relleu. Hem de buscar gent nova que estigui formada, ja que és un requisit imprescindible i, per això, hem cregut oportú tornar-ho a activar”. L’alcalde ha afegit que per a l’ajuntament “és positiu crear sinergies amb el Consell Comarcal del Berguedà per treballar de forma conjunta diferents projectes com aquest”.
D’altra banda, el conseller comarcal de Joventut, Abel Garcia, també ha destacat aquest “projecte compartit relacionat amb la capacitació i la formació de joves a la comarca que té un gran impacte gràcies la tradició que hi ha al Berguedà en l’àmbit de l’educació en el lleure a través de l’escoltisme i les colònies”. Garcia ha esmentat l’esforç organitzatiu i econòmic de forma coordinada entre les dues administracions a l’hora de subvencionar una part de les despeses dels cursos. El conseller ha dit que “fer aquest curs et dona la possibilitat de poder treballar amb tot allò que està relacionat amb el lleure i també afavoreix l’economia circular perquè formes professionals que en darrer terme poden acabar reportant capital a la comarca”.

Procés de matriculació

El procés de matriculació s’obrirà aquesta setmana i es podrà fer fins al 4 de setembre en línia (www.vergeblanca.org) o presencialment a l’Oficina Jove del Berguedà, situada al carrer Pere III, número 5, baixos.
 

X