Rescaten un escalador al Pedraforca que va caure de 35 metres d'alçada

Els Bombers de la Generalitat van rescatar el passat divendres un escalador que s’havia precipitat d’una alçada de 35 metres al Pedraforca, a la canal de Verdet.
L’avís es va rebre divendres (6 d’agost) a les 9 del vespre. Un helicòpter del GRAE i una metgessa especialista en rescats del SEM es van desplaçar fins a la zona, però van haver d’abandonar perquè començava a fer-se fosc. Finalment, l’evacuació del ferit es va fer amb llitera i per terra: es va mobilitzar el Grup Operatiu de Suport (GROS), que inclou servei d’infermeria, i un total d’11 dotacions terrestres. L’operatiu de rescat va aconseguir portar el ferit durant la nit fins a la cota més baixa, a una zona accessible per a l’ambulància del SEM. Cap a les 6.30h se’l va traslladar a l’hospital Sant Bernabé de Berga.

Els Bombers de la Generalitat superen els 1.000 rescats en el medi natural el 2021

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han efectuat, des de l’1 de gener de 2021, 1.044 serveis de rescat al medi natural. Les dades superen les de l’any passat, que fins ara era on més serveis d’aquestes característiques s’havien realitzat.
 

X