Baixen tots els indicadors que marquen l'evolució de la pandèmia al Berguedà

Setmana de millora en els casos de Coronavirus detectats a la comarca. Les dades consolidades facilitades pel departament de Salut de la Generalitat de la darrera setmana, que va del 31 de juliol al 6 d’agost, continuen amb la tònica de baixada que es va iniciar ara fa un mes. Els contagis setmanals detectats s’han reduït a 43, quan ara fa tot just 7 dies en van ser 75.
També han millorat els nous ingressos als hospitals. La xifra ha estat de 2 berguedans que han requerit assistència hospitalària en algun dels hospitals de Catalunya, sis menys que la setmana passada. No canvien, tampoc, les bones notícies en qüestió de defuncions i cap berguedà ha perdut la vida durant aquesta setmana a causa d’aquesta malaltia. Aquest indicador es manté a 0 des del passat  6 de maig. En total, des del març de 2020, s’han comptabilitzat 4.082 casos de coronavirus, 368 berguedans han requerit hospitalització i s’han produït 201 defuncions.

Gràfic de nous positius, hospitalitzats i defuncions des de la segona onada.  La taxa de positivitat al Berguedà ha baixat considerablement i se situa per sota del 4% setmanal, concretament al 3,75%, a 1 punt i mig del 5% marcat per l’OMS per mantenir l’epidèmia sota control. La baixada de casos a la comarca ha estat gràcies a la dràstica reducció de casos registrats fora de Berga, ja que els municipis que la setmana passada van notificar algun cas, aquesta setmana no n’han registrat cap o molt pocs. A Gironella, 3; a Puig-reig i Bagà, 2 cadascun; i a Avià i Guardiola, 1 a cada poble. En canvi, la reducció a la capital ha passat gairebé desapercebuda, ja que aquesta setmana s’han registrat 35 casos, en comparació als 38 de fa set dies.

Gràfic de nous positius setmanals per municipi de les últimes 10 setmanes. Apareixen els municipis dels quals la Generalitat informa de dades.

La vacunació es comença a estancar i els berguedans de més de 16 anys amb la pauta completa és del 72,6%. La diferència amb la setmana anterior és d’1 punt i mig, quan fa set dies la diferència amb la setmana anterior va ser de 2,5 punts. Des de fa pocs dies, s’ha obert la vacunació a adolescents majors de 12 anys. En aquest grup, el 16% de joves berguedans ja han rebut la primera dosi de la vacuna. El nombre de segona dosis és irrisori perquè cal esperar tres setmanes des de la primera per poder administrar la segona. Agafant la població total del Berguedà (incloent-hi nens), la pauta completa ha estat administrada en un 62,8%.