Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions davant del perill d'incendi forestal

Els Agents Rurals fan una crida a extremar les precaucions davant d’un dels episodis amb més perill d’incendi forestal dels últims anys. Les temperatures extremadament altes que viurà Catalunya els pròxims dies i els valors d’humitat relativa molt baixos, generaran un episodi de perill d’incendi forestal molt alt o extrem -especialment a la zona de Ponent i la Catalunya Central-, un dels més elevats des de l’any 2003.
Davant d’aquesta situació extrema, avui s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa (el nivell màxim) en 279 municipis de 24 comarques. Al Berguedà hi ha 3 municipis amb aquest nivell d’alerta: Montmajor, Puig-reig i Viver i Serrateix.
mapa_pla_alfa_agost_2021
L’activació del nivell 3 del Pla Alfa implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. Els Agents Rurals demanen màxima prudència a la ciutadania: està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i es demana que s’evitin activitats de risc al medi natural.

Es suspenen acampades i es restringeix l’activitat agrícola amb maquinària

El Govern ha cancel·lat les acampades i rutes del lleure juvenil, ha suspès les activitats esportives en el medi natural i també l’activitat agrícola amb maquinària, a excepció de la recollida de fruita, entre les 10.00 i les 20.00 hores, en els 279 municipis en risc 3 del Pla Alfa. També s’ha suspès el transport en zona forestal i els treballs en línies elèctriques no essencials, així com el manteniment i les obres en infraestructures i vies, exceptuant el que indiqui Trànsit. Tampoc es podrà accedir amb mitjans motoritzats al medi natural, a excepció dels residents i treballs inajornables. Les mesures estaran vigents 5 dies a partir de la publicació de la resolució, prevista per aquest vespre.

X