La piscina municipal de Berga obre de manera gratuïta durant l'onada de calor

Accés gratuït a la piscina municipal de Berga a partir d’aquest dijous, 12 d’agost, i fins que es mantingui l’episodi de calor previst a la ciutat. Es tracta d’una mesura de caràcter excepcional que el consistori berguedà ha aplicat des de l’estiu de 2015 perquè la ciutadania pugui combatre els episodis de calor més intensa que s’han viscut a la ciutat durant els darrers anys. El consistori informarà del final de la gratuïtat de les instal·lacions de bany en funció de l’evolució de l’onada de calor.

Dos torns per accedir a les piscines

L’Ajuntament ha establert dos torns per accedir a les piscines de forma gratuïta: matins (de 10 a 15 h) i tardes (de 15 a 20 h). El torn de matí finalitzarà a les 14:45 h per tal que els usuaris i usuàries abandonin les instal·lacions i puguin accedir-hi les persones del torn de tarda.
L’aforament màxim serà de 500 persones i el control d’accés es farà mitjançant tiquets numerats que els usuaris i usuàries rebran a l’entrada de la piscina i que hauran de retornar en el moment que decideixin abandonar l’equipament. Les persones que disposin de l’abonament de temporada o l’abonament familiar corresponent al mes d’agost tindran prioritat d’accés, en cas que es produeixin cues.
Els infants menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta que haurà de fer-se responsable de l’entrada i sortida dels menors a les instal·lacions.

Màximes de 37 a 39°

Segons la predicció meteorològica, la temperatura seguirà pujant i entre dijous i diumenge s’esperen màximes de 37 a 39 °C a Berga. Són valors que superen el llindar de perill per calor que el Servei Meteorològic de Catalunya estableix en els 37 °C per a la capital berguedana. L’únic precedent d’una onada de calor tan intensa va ser a finals de juny de 2019, quan Berga va registrar per primera vegada 40 °C.