L’Ajuntament de Berga inicia les obres de sanejament dels trams afectats per despreniments a Queralt

La propera setmana s’iniciaran les obres de sanejament i purga de roques als trams propers als camins de Queralt que van resultar afectats per despreniments l’estiu de 2019. Els treballs es realitzaran al Camí de Ronda del Santuari de Queralt i al tram de la drecera de Queralt que uneix Fumanya amb l’aparcament del Santuari, concretament entre la capella de la Mare de Déu dels Dolors i la capella de Sant Jaume. També es consolidarà una falca rocosa situada sobre la Capella de Sant Jaume.
 
 

Vies alternatives per accedir a peu a Queralt

Durant la realització dels treballs, que es preveu que siguin d’uns 15 dies, quedaran tallats el camí de ronda del Santuari per la banda del solei i la drecera que uneix Fumanya amb el Santuari. Les vies alternatives per accedir a peu fins a Queralt seran a través del camí de l’obaga, per Sant Pere de Madrona o pel camí de Garreta. D’altra banda, s’han retirat trams de barana de fusta per evitar danys durant els treballs.

Actuació subvencionada pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2020-2024

Aquestes obres de millora tenen un cost de 28.199,07 € i estan subvencionades en un 70% pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya per al període 2020-2024. L’Ajuntament de Berga rebrà una subvenció de 220.931,48 € per fer diferents actuacions a la ciutat.