“L’11 de Setembre i Gironella” arriba als 20 anys amb un espectacle nostàlgic que precedirà un futur incert

L’Ajuntament anuncia que, després de la representació d’aquest setembre, hi haurà un període de reflexió per decidir el futur de l’obra

Torna “L’11 de Setembre i Gironella”, però no està clar que ho faci per quedar-se. Almenys, tal com s’ha concebut fins ara. Aquest setembre, l’espectacle fa vint anys i, després de la versió confinada de l’any passat a causa de la Covid-19, tornarà a les Roques del Pont Vell amb la representació física i la projecció d’un documental dels 20 anys per tancar l’acte. Ara bé, un cop feta la representació, hi haurà una profunda reflexió sobre quin ha de ser el futur de l’acte.

L’alcalde, David Font, ha explicat que, després de l’espectacle virtual de fa un any, aquesta vegada han volgut recuperar elements que recordin la trajectòria de l’obra. En aquest sentit, la codirectora, Maria Casellas, ha avançat que “veus en eco faran de conductores i permetran que els espectadors puguin anar recordant les diverses escenes al llarg dels anys, tenint molt present les emocions i la implicació del poble”.
A banda, el també codirector, Joan Rigat, ha explicat que per complir amb les mesures de Covid-19 s’ha reduït el nombre d’actors que interactuaran en una mateixa escena, creant així escenes diferents, però amb un gran contingut emocional que permetran retre homenatge als anys d’història de l’espectacle.

Passada la representació, hi haurà “un període de reflexió” per decidir el futur i encarar nous projectes. Ho ha explicat el regidor de Cultura, Lluís Vall, que ha afegit que la decisió ha estat consensuada amb actors, actrius i directors, que està meditada, però que no deixa de ser dura. “No posem un punt final, sinó un punt i a part, per poder reflexionar i recuperar un projecte que compti amb la motivació de la ciutadania i uneixi el poble”, ha dit el regidor.

Malgrat tot, Vall també s’ha mostrat satisfet amb cada any de trajectòria i  ha agraït la implicació de totes les persones que van fer néixer el projecte i que amb el llarg dels anys hi ha participat per poder arribar a bufar les 20 espelmes.