L’hospital de Berga incorpora 10 mesuradors de CO2 per saber quan és necessari ventilar els espais

És una mesura més contra la Covid-19 i els aparells s’han repartit per tot el centre

L’Hospital Sant Bernabé de Berga ha instal·lat 10 mesuradors de CO₂. Serveixen per avaluar la qualitat de l’aire en diferents espais interiors del centre i saber quan cal ventilar els espais per contenir el coronavirus.

Segons explica l’hospital en un comunicat, es tracta d’uns aparells que mesuren la concentració de CO₂ en l’aire i alerten, d’aquesta manera, del risc d’infecció. Si se superen certs nivells és necessari incrementar la ventilació dels espais. També permet optimitzar la ventilació, evitant corrents d’aire excessius o consums de climatització innecessaris.

L’Hospital de Berga és un dels primers a incorporar aquesta mesura, que forma part d’Aireamos, un projecte impulsat per institucions, entitats de recerca i universitats. L’objectiu és desenvolupar sensors de CO₂ i guies per conèixer quan és necessari ventilar i així reduir els nivells de CO₂ i el risc de contagi de Covid-19 als espais públics. El model de mesurador de CO₂ escollit per l’hospital berguedà és un dels recomanats en la guia d’equips testats que està publicada a la web del projecte Aireamos.

Els mesuradors de CO₂  de l’Hospital de Berga són a l’àrea d’administració, a l’Hospital de Dia Psicogeriàtric, en diferents espais de les plantes d’hospitalització, a consultes externes, a la cafeteria, al servei d’hemodiàlisi, a la sala d’espera d’urgències i a l’interior d’urgències.

X