Rescaten dos boletaires desorientats a Cercs i Castellar de n’Hug en menys d’una hora de diferència

El primer, de 73 anys, s’ha perdut al bosc, però ha pogut enviar la seva ubicació als Bombers; el segon, de 63 anys, ha quedat atrapat en una zona de difícil accés

Dos rescats de boletaires en menys d’una hora de diferència al Berguedà, aquest dijous. A les 12.53 h els Bombers ha rebut un avís des de l’estany de Cercs: un home de 73 anys s’havia desorientat mentre buscava bolets, però ell mateix ha pogut enviar la seva ubicació per WhatsApp als agents que l’intentaven rescatar. L’han trobat al Coll de l’Oreller, a Castellar del Riu, a les 14.22 h. El boletaire, sa i estalvi, ha estat traslladat al càmping de la Fontfreda, anant cap als Rasos de Peguera, on l’esperaven els seus amics.

Vint minuts abans de trobar aquest primer boletaire perdut, els Bombers han rebut l’avís d’un altre home que s’havia desorientat. En aquest cas, l’avís venia de Castellar de n’Hug: un home no trobava el seu cosí, que no li agafava el telèfon mòbil, i no en sabia res des de feia una hora. El desaparegut era un home de 63 anys, els Bombers han destinat quatre dotacions terrestres a la seva recerca i l’han localitzat a les 15.35 h a tocar d’una carretera de Castellar de n’Hug. Els agents han sentit els crits d’auxili de l’home, que havia quedat atrapat en una zona de difícil accés. Els serveis d’emergències li han fet una inspecció i l’han deixat tornar a casa amb la seva família.

X