El berguedà Jan Torrella, pletòric, s’endú la prova Express del Trail del Cap de Creus

Torrella ja va guanyar a Ulldeter, però no va poder ser al Catllaràs, i això l'ha acabat privant d'endur-se la victòria a la general de les MISSONx3

El berguedà Jan Torrella es consagra com una de les grans sensacions del món del trail. Amb només 17 anys, Torrella continua arrasant tot allò que trepitja, i aquest cap de setmana s’ha endut la prova d’11,4 quilòmetres del Trail Cap de Creus. Era l’última cita de les MISSIONx3, una trilogia de proves que havia obert el Trail Ulldeter i havia succeït el Trial Catllaràs, abans d’arribar al Cap de Creus.

Torrella ja va guanyar el Trail d’Ulldeter, però no va poder ser al Catllaràs, i això l’ha acabat privant d’endur-se la victòria a la general de les MISSONx3. Al Cap de Creus, el corredor de Bagà va aturar el cronòmetre en 52 minuts i 32 segons, per davant de Quim Costa, a més d’un minut, i Roger Comellas (també dels Mountain Runners, com Torrella), a uns dos minuts i mig. En categoria femenina, la guanyadora va ser Núria Artells, per davant d’Helena Florentí, que va ser la campiona de la trilogia.

A la general de la categoria Express, Torrella ha acabat les MISSIONx3 amb 200 punts (100 per cada cursa guanyada), a la 10a posició. El guanyador ha estat Josep Pagès, que es va endur la segona cita, al Catllaràs, i va ser quart a les altres dues, a Ulldeter i al Cap de Creus.

Raul Butaci, el gran nom de les MISSIONx3

La prova Express és la més curta de totes les que engloben les MISSIONx3. També hi ha la modalitat Marató i la Trail. Pel que fa a la Marató, Raul Butaci ha confirmat el seu domini aclaparador i també ha guanyat a Cap de Creus, després d’imposar-se a Ulldeter i al Catllaràs. En dones, Míriam Moreno ha guanyat la general, però Tina Bes s’ha imposat en la darrera cita, al Cap de Creus.

Al Trial, de 22 quilòmetres, Julen Calvó ha vist premiada la seva regularitat i s’ha endut la general, mentre que Evacris Llobat ha estat la guanyadora en fèmines. Al Cap de Creus, però, cap dels dos campions ha aconseguit pujar al primer esglaó del podi: ho han fet Andreu Contijoch i Eli Gordón.

FOTO. KLASSMARK

X