El Govern reserva 442.000 euros per fer visitable el monestir de Sant Pere de la Portella abans del 2025

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ho ha dit en la resposta a una pregunta del Grup Parlamentari del PSC

El Departament de Cultura de la Generalitat té previst invertir 442.574,33 euros (IVA inclòs) entre aquest 2021 i el 2025 al monestir de Sant Pere de la Portella, a la Quar. Els diners han de servir per acabar la restauració del monestir i, així, tornar-lo a fer visitable.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ho ha anunciat en la resposta a una pregunta feta pel Grup Parlamentari del PSC – Units per Avançar. Els socialistes demanaven atenció i un nou impuls cap al conjunt monàstic de la Quar. En la rèplica, la consellera ha explicat que s’han invertit 938.000 euros en el monestir entre 1984 i 2013 i ara anuncien una injecció de gairebé mig milió per a aquest lustre.

El PSC creu que s’haurà pogut anar més enllà

El diputat socialista Cristòfol Gimeno, que és qui ha fet la pregunta a la consellera i l’encarregat de recollir els reclams del Berguedà des del PSC, creu que la inversió que ha anunciat la consellera és important, però assegura que “s’hauria pogut anar més lluny”. En aquest sentit, Gimeno reitera que el monestir de Sant Pere de la Portella és un Bé Cultural d’Interès Nacional des del 2010 i caldria haver-hi actuat abans: “S’hauria pogut aprofitar més i millor i no deixar la part del monestir al descobert, perquè d’aleshores ençà, hi ha hagut desperfectes afegits”.

X