Salut deixa de vacunar a l’Hotel d’Entitats de Berga i se centra en els CAP i l’Hospital Sant Bernabé

És una estratègia per agilitzar la vacunació i facilitar que qui no s'hagi posat la vacuna ho faci

Canvi d’estratègia de vacunació del Departament de Salut. A partir d’aquest dijous, 30 de setembre, l’Hotel d’Entitats de Berga tanca les portes com a centre de vacunació i Salut destina tots els esforços en els Centres d’Atenció Primària (CAP) i l’Hospital Sant Bernabé de Berga pel que fa a la vacunació. Això sí, les autoritats estudien tornar a obrir l’Hotel d’Entitats dilluns 18 d’octubre, com a punt de vacunació contra el coronavirus i contra la grip.

Així doncs, des d’aquest dijous i fins a nova ordre, al Berguedà s’administren vacunes als CAP i es pot demanar cita prèvia per posar-se’n a l’hospital. Al Sant Bernabé la vacunació amb cita prèvia hi és des del 23 d’agost i, des d’aleshores, s’ha vacunat a més d’un centenar de persones. A més de vacunar a pacients, també s’administra a acompanyants i familiars, o a qualsevol ciutadà que ho desitgi. Per demanar hora cal trucar al 634.297.666 i deixar nom, cognoms i telèfon de contacte.

El Berguedà, la comarca central amb un percentatge més alt de vacunats

Des que va començar la campanya de vacunació contra la Covid-19, a finals de desembre de 2020, s’han administrat a la Regió Sanitària Central 726.431 vacunes, de les quals el 52% als quatre espais que han concentrat bona part de l’activitat vacunal a la regió: L’Escorxador d’Igualada, l’Hotel d’entitats de Berga, el Palau Firal de Manresa i el Recinte del Sucre de Vic.

La Regió Sanitària Catalunya Central va ser la primera de Catalunya a centralitzar la vacunació en espais de dimensions òptimes per poder vacunar la població general, després d’una primera fase de vacunació amb equips mòbils. Aquesta estratègia es va fer per facilitar l’accés a la vacuna, tant en la reserva de cites com d’accessibilitat i agilitat en l’administració de la vacuna.

Punt de vacunació poblacionalDosis administrades (fase comunitària)*
Palau Firal de Manresa147.518
Recinte del Sucre de Vic117.312
Escorxador Igualada81.847
Hotel Entitats Berga30.379
TOTAL377.056

*Dades 28/9/2021

Donat que ja s’ha assolit el 70,5% de la població amb la paula completa, ara la campanya enceta una nova etapa, en la qual es concentrarà la vacunació en els centres d’atenció primària o en els locals habilitats per aquesta finalitat en diferents municipis.

 Vacunats 1a dosiVacunats 2a dosi% Pauta completa
RSCC72,69%61,78%70,51%
Anoia72,96%63,67%70,67%
Osona72,34%59,88%70,08%
BSM72,52%61,62%70,44%
Berguedà74,32%65,24%72,24%

*Dades 28/9/2021

La reorganització de la vacunació vol agilitzar l’administració de dosis. Ho ha dit la gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya central del Departament de Salut, Imma Cervós, que assenyala que “es tracta de ser àgils en la resposta i davant una nova necessitat, adeqüem els nostres recursos”. Cervós adverteix també que “entrem en una nova fase on volem augmentar la cobertura vacunal amb estratègies que aproximin la vacuna als col·lectius que encara no se l’han posada”.

X