Un brot de 60 positius obliga a confinar 252 alumnes de l’Escola Xarxa de Berga

La vacunació salva els grups d'ESO: els alumnes vacunats no s'han hagut de confinar si han donat negatiu, i això ha evitat un confinament més massiu

L’Escola Xarxa de Berga ha viscut el primer brot important del curs al Berguedà. S’hi han detectat 60 positius de coronavirus (7 dels quals, docents) i ha calgut confinar fins a 252 alumnes. El director del centre, Xavier Güell, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “es tracta d’un brot típic d’escola petita, on hi ha molts germans i ràpidament afecta a més d’un grup”.

De fet, el nombre de confinats podria haver estat molt més alt. Tot just ha calgut confinar 9 grups d’una escola que en té més de 30. El gran punt a favor per combatre aquest brot ha estat la vacunació, ja que bona part dels alumnes de secundària ja estan vacunats i això els ha estalviat la quarantena, sempre que hagin donat negatiu a la PCR. “La vacunació ha evitat que també haguéssim de confinar grups de secundària. Per això és importantíssim que els majors de 12 anys que encara no s’han vacunat ho facin. Evita molts maldecaps, tant a casa com a l’escola, quan es detecten positius a les aules”, ha recalcat Güell.

Recta final del brot

El 80% dels alumnes de l’Escola Xarxa que s’han hagut de confinar podran tornar al centre a mitjans de la setmana vinent. Els primers positius s’hi van detectar a finals de la setmana passada i “els moments més complicats s’han viscut aquesta setmana”, ha apuntat el director. Ara, però, l’episodi veu la llum al final del túnel.

Més del 60% dels berguedans en edat d’ESO, vacunats

Segons les dades del Departament de Salut, gairebé el 69% dels berguedans entre 12 i 15 anys ja han rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que un 52,2% també ha rebut la segona. Així, en aquests moments, el 61,6% dels berguedans en edat de cursar l’ESO ja tenen la pauta completa de la vacunació.

Els menors de 12 anys encara no han rebut l’autorització per vacunar-se, i això fa que quan es detecta un cas a les escoles de primària calgui confinar un volum tan gran d’alumnat.

X