El Consell Comarcal del Berguedà encara no és al consorci del polígon d’Olvan

Fa setmanes que les primeres espases de l'ens ho donen per fet, però l'entrada al consorci encara no s'ha fet efectiva

Fa gairebé 8 mesos que el ple del Consell Comarcal del Berguedà va aprovar per unanimitat incorporar-se al consorci del polígon d’Olvan. L’acord plenari va ser en la sessió extraordinària del 10 de febrer. Davant els micròfons, aquell ple va aprovar “l’adhesió definitiva del Consell al consorci i també els nous estatuts”. Però sobre el paper no va servir ni per una cosa ni per l’altra i de moment és només una declaració d’intencions.

Segons ha avançat el diari Regió7 i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, el Consell encara no és al consorci. Això no ha endarrerit la licitació de la primera fase per posar les parcel·les a punt, però tampoc l’ha accelerat. L’Ajuntament d’Olvan continua representant el 50% del consorci i l’Incasòl, la meitat restant. Ara bé, els diners que costa la fase que ja s’ha licitat els posa l’Incasòl, així que la no-entrada del Consell no ha tingut grans efectes sobre el procediment.

Tot i això, a l’Ajuntament d’Olvan li interessa especialment que l’entrada del Consell es faci efectiva. “És el moment de fer-ho i no deixar cap serrell per pentinar”, assegura l’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat. La voluntat política és absoluta: qui mana al Consell està d’acord en assumir el 30% del consorci i a qui mana a l’Ajuntament li sembla bé quedar-se amb el 5%. Però en l’àmbit legal la tramitació s’està alentint més del previst perquè hi ha punts de l’acord que els serveis tècnics no veuen clars.

L’alcalde d’Olvan ha dit que ho continua negociant amb el Consell Comarcal i ha apuntat que “segurament l’únic que ens falta són reunions“, tot confiant que en les pròximes setmanes s’arribi a una proposta que convenci totes les administracions des del punt de vista legal.

Mentrestant, continua endavant la licitació de la primera de les tres subfases per portar serveis en cinc parcel·les del polígon. Ara mateix el calendari marca que la resta podrien estar a punt el 2024, però les administracions del territori treballen perquè s’acceleri el ritme i es puguin vendre noves parcel·les en menys temps.