Finalitza la rehabilitació de l’edifici del batan i les cardes de Puig-reig

L'objectiu és convertir l'espai en un centre d'entitats, però per fer-ho abans calia assegurar l'estabilitat de les cobertes

Les obres de rehabilitació i condicionament de l’edifici del batan i les cardes de la colònia Pons de Puig-reig ja han finalitzat. L’obra ha anat a càrrec de l’empresa Construcciones Somic i ha costat 213.280,76 euros que s’han finançat amb fons FEDER, diners de l’Ajuntament de Puig-reig i l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (Osic). I l’obra s’ha encarregat a través del Consell Comarcal del Berguedà.

Els treballs han consistit a assegurar l’estabilitat de les cobertes de l’edifici i el seu mínim manteniment per poder-lo posar en ús amb condicions de seguretat estructural com a centre i magatzem d’entitats culturals del municipi. Es tracta d’un edifici significatiu pel seu interès patrimonial.

Les naus on s’han actuat estaven en mal estat. És per això que s’hi han fet diverses obres  com la substitució parcial de cobertes i dels desguassos i baixants per garantir l’estabilitat i la seva impermeabilitat i evitar el deteriorament dels elements de tancament.

La rehabilitació i condicionament de l’edifici del batan i les cardes com a Centre d’Entitats, forma part del conjunt d’actuacions de rehabilitació, manteniment i conservació que Cal Pons. El conjunt arquitectònic d’aquest nucli de població de Puig-reig és protegit com a bé cultural d’interès nacional.