L’Ajuntament es compromet a proposar a les universitats que es facin estudis a Berga

El ple aprova per unanimitat una moció presentada pel PSC i el govern avança que treballa per portar estudis als antics jutjats o a Queralt

L’Ajuntament de Berga s’ha compromès aquest dijous, al ple de desembre, a fer propostes a les universitats de Catalunya perquè es facin estudis postuniversitaris a la ciutat. Ha estat arran d’una moció presentada pel PSC, que ha obtingut els vots a favor de totes les forces.

La proposta socialista posava sobre la taula que “la comarca té prou interès i disponibilitat” per acollir “estudis mediambientals, turístics, d’esports d’alta muntanya o del sector primari, entre altres”. En la moció, el PSC ha apuntat que “s’han desaprofitat algunes oportunitats en el passat que podien haver donat lloc a la implantació d’estudis universitats” i creuen que és el moment de reprendre el fil de les negociacions.

També des de l’oposició, Junts per Berga s’hi ha mostrat a favor i ha assegurat que l’acció va en la línia del que demana l’empresariat. De fet, un dia abans, representants d’administracions de tota la comarca van ser a la presentació de l’estudi de l’Índex de la competitivitat empresarial que va determina que el fet de no disposar d’estudis posa en situació de desavantatge tota la comarca respecte d’altres que sí que en tenen i que tenen característiques similars a les del Berguedà.

Esquerra també hi ha votat a favor. El seu portaveu, Ramon Camps, ha assegurat que disposar d’estudis a la comarca afavoriria a la retenció de talent que també reclamen les visions estratègiques per a la comarca.

El govern treballa per portar estudis a l’antic edifici dels jutjats o a Queralt

El regidor d’Educació, Eloi Escútia, ha explicat que fa mesos que treballen amb l’Exploratori de Recursos de la Natura per aconseguir que hi hagi estudis postobligatoris, com ara Cicles Superiors, o postuniversitaris, com màsters i postgraus. Escútia ha afegit que “perquè hi hagi aquests estudis calen espais” i ha assegurat que s’està estudiant portar-ne “a l’antic edifici dels jutjats o en algun espai de Queralt“.

El regidor, això sí, ha reconegut que “ningú ens vindrà a buscar” i que “cal anar a picar la porta de les universitats amb propostes”. I en això s’està treballant, diu. En qualsevol cas, la moció del PSC ha servit per reivindicar la voluntat unànime de tots els grups de la ciutat de treballar per acollir estudis postobligatoris o postuniversitaris.