La UBIC de Berga sortejarà 20 vals de 100 euros per gastar a la ciutat durant la pujada de gener

Els clients que comprin en botigues d'alimentació i serveis entre el 20 i el 24 de desembre entraran al sorteig, que vol atraure compres "en el moment de l'any en què és més difícil gastar"

La Unió de Botiguers i Comerciants de Berga, Bergacomercial, estrenarà una nova campanya de descomptes aquest Nadal amb la idea de retenir el consum a la ciutat. Se centrarà en les botigues d’alimentació i serveis: els clients que hi comprin entre el 20 i el 24 de desembre entraran en el sorteig de 20 vals de 100 euros per gastar quan passin les festes, entre el 15 de gener i el 15 de febrer.

La iniciativa apunta directament a la pujada de gener. El president de Bergacomercial, Xavi Orcajo, ha explicat en roda de premsa que l’objectiu és facilitar les coses perquè els clients gastin “quan notem que a les famílies els costa més consumir”.

A banda, la unió de botiguers torna a fer la campanya de vals de compra que ja li va funcionar l’any passat. Els clients podran comprar a través del web de l’entitat vals de compra de 50 i 100 euros i, a canvi, rebran vals de 60 i 120 euros, respectivament, per gastar en els establiments. “A cada val se li afegeix un 20% més del que pagues perquè ho puguis gastar quan vagis a la botiga”, ha explicat Orcajo.

A aquestes dues iniciatives, se’ls ha de sumar el joc de l’element discordant, que un Nadal més tornarà a ser als aparadors de les botigues i que, a més, aquest any agafa un abast comarcal, gràcies a la Federació del Comerç Berguedà. Des de Berga, la unió de botiguers sortejarà tres pacs de jocs i experiències pel Berguedà. També se sortejarà un pac de 100 euros de productes del Berguedà que muntarà el Taller Coloma i un gran viatge a Egipte entre tots els clients de les UBIC de Berga, Bagà, Gironella i Puig-reig.

Una exposició de fotos al carrer Major

Els botiguers també sumen esforços amb l’Agrupació Teatral la Farsa. El resultat serà una exposició de fotografies dels Pastorets de Berga als aparadors de les botigues del carrer Major durant les festes de Nadal. També hi haurà els habituals tions al carrer per tal que les famílies s’hi puguin fotografiar amb la quitxalla.

I el 2 de gener, hi haurà l’arribada del patge reial, que recollirà les cartes al passeig de la Indústria.

El Taller Coloma i la Fundació Horitzó fan la decoració per a les botigues

I finalment, un any més, la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà i la Fundació Horitzó han estat els encarregats d’elaborar els elements que decoraran les botigues de Berga. Els usuaris del Taller Coloma i la Fundació Horitzó han fet una feina conjunta per fer les peces: des d’Horitzó s’han tallat amb la màquina làser i la gent del Taller els ha elaborat.