L’Ajuntament de Berga es compromet a millorar el suport en la prevenció del suïcidi

L’Ajuntament de Berga ha aprovat per unanimitat una moció que acorda “seguir lluitant per millorar el suport en la prevenció del suïcidi”. La moció va ser llegida i defensada per la Sandra, una berguedana que fa quatre anys va patir la pèrdua de la mare, que va decidir marxar per voluntat pròpia.

“No té solució, no serveixo per res, em falla la memòria i ningú ho pot entendre. No saben el que és la por al carrer. No demanis res a ningú em fa molta vergonya… T’estimo molt, entén-me. Perdona’m. És impossible estimar més”.

Són les paraules que la mare va deixar escrites a la Sandra i que ella mateixa, aquest dijous, va llegir davant els regidors del ple de l’Ajuntament. Durant deu minuts llargs es va parlar del suïcidi i de “la necessitat d’informar i sensibilitzar per millorar la prevenció, com s’ha fet en el cas dels accidents de trànsit, el consum de drogues i alcohol, o la Sida, per exemple”.

La moció, aprovada per tots els grups, fixa que l’Ajuntament s’assegurarà de la implementació del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addicions que el Govern de la Generalitat va aprovar el 2010. També consensua que es farà valdre la tasca de totes les entitats que treballen per a la sensibilització, el reconeixement i la defensa de les persones amb problemes de salut mental. I compromet l’Ajuntament a seguir lluitant per prevenir el suïcidi, la primera causa de mort no-natural entre els adults a Catalunya.

X