La Biennal del Romànic es tancarà amb un concert de Nadal i un altre de Final d’Any al monestir de Sant Llorenç

Els concerts 'Pacem in terris', que el monestir acull cada Nadal, tancaran la programació anual al monestir, tal com fan des del 2017

Nou Nadal de cultura al monestir de Sant Llorenç, de Guardiola. L’associació Civitas Cultura organitza per quart any consecutiu els concerts ‘Pacem in terris‘, que celebren les festes de Nadal i el final de l’any. Aquest any, a més, els dos concerts programats tancaran la segona edició de la Biennal del Romànic al Berguedà.

Nadales i Llach, cançons de celebració i llibertat

El concert de Nadal serà el 18 de desembre, a les 6 de la tarda. Els protagonistes seran els integrants del Grup Vocal V9, una formació coral no professional que va néixer el 1996 a Viladomiu Nou, a Gironella. D’aquí el nom de V9.

Com mostra el seu lema, “gaudim cantant”, el seu repertori és variat, des de les composicions clàssiques a les més modernes, cançons sacres o les cançons populars i tradicionals. El director del V9 és Carles Rulló, que a la vegada també és el pianista i arranjador de moltes de les peces que interpreten.

Al concert de Nadal presenten un repertori amb dues vessants ben diferenciades. D’una banda, un repertori de nadales tradicionals. I, a banda, un tast d’un projecte més extens, “Passejant amb en Llach”, en el qual homenatgen Lluís Llach, un dels cantautors més brillants i més compromesos amb la llibertat i la defensa dels pobles reprimits.

Madrigals bucòlics amorosos per acomiadar el 2021

El concert de Final d’Any serà el dia de Sant Esteve, el 26 de desembre, a les 6 de la tarda. Els protagonistes seran el Quintet Indora, que presenta un programa format per madrigals italians de Claudio Monteverdi i madrigals anglesos de diferents autors. Nymphs of Diana ens trasllada a l’univers poètic de les èglogues, el subgènere líric de tema amorós que idealitza la vida bucòlica dels pastors. En l’entorn natural d’aquest paradís terrenal, pastors i nimfes expliquen els seus amors i desamors.

Amb textos de diversos poetes recorreran les històries d’alguns dels personatges que habiten aquesta Arcàdia mítica: la bella Fillis, objecte tant d’amor i desig com de súplica i compassió; el dissortat Glaucó, que plora la mort de Corinna… Els enamorats exalten l’erotisme o bé es planyen pel desengany. La natura, que es presenta en tota la seva esplendor, fa de marc per als cants dels pastors i les nimfes de la deessa Diana, que, malgrat les penes, ballen i celebren l’amor.

El concert de Final d’Any està patrocinat per l’Associació Nits Musicals de Guardiola de Berguedà.

Les entrades per a tots dos concerts, tant el de Nadal com el de Final d’Any, ja es poden reservar AQUÍ.

X