El Ministeri de Sanitat acredita 10 consultoris del Berguedà per formar metges de família

El Ministeri de Sanitat ha resolt acreditar 20 consultoris de la Catalunya Central com a centres docents. En tots ells, estudiants de medicina familiar i comunitària de les unitats docents de Barcelona Ciutat i Clínic-Maternitat hi podran fer la formació obligatòria en medicina rural.

Entre els 20 consultoris acreditats, n’hi ha 10 del Berguedà. Són els de Gósol, Saldes, Vallcebre, la Pobla de Lillet, Bagà, Avià, Cercs, Sant Jordi, Borredà i Vilada. També podran formar metges de família els consultoris d’Avinyó, Calders, Santa Maria d’Oló, Sant Feliu Sasserra, Torà, la Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia, Hostalets de Pierola, Seva i Sant Miquel de Balenyà.

Joan Deniel, metge i cap d’estudis de la Unitat Docent de la Catalunya Central, subratlla que aquesta acreditació és molt important “per als residents de Barcelona, perquè no tenen consultoris rurals al seu territori per poder fer la rotació”. Des de la Unitat, s’entén que és una gran oportunitat per fer valdre la medicina rural i donar a conèixer a futurs professionals les característiques de l’atenció primària que s’ofereix als pobles.

Els futurs especialistes en Medicina Familiar i Comunitària són de segon i tercer curs i la seva estada a la Catalunya central s’allargarà entre un i tres mesos. La Unitat Docent de la Catalunya Central ja tenia centres rurals acreditats per als seus residents adscrits als EAP Súria, Anoia Rural, Santa Eugènia de Berga, Roda de Ter i el Baix Berguedà.

X