L’hospital de Berga torna a prohibir les visites a persones ingressades

Feia més d’un any que el Berguedà no registrava tants nous contagis com en l’última setmana. En concret, des de la primera setmana de novembre del 2020. Aquesta última setmana la comarca ha comptabilitzat 216 nous positius, mentre que entre el 3 i el 9 de novembre de l’any passat se’n van registrar 238. Des d’aleshores, els indicadors han anat ballant, però sempre per sota dels 200 casos setmanals. De fet, s’ha arribat a diagnosticar només un i dos casos setmanals en setmanes d’agost i d’octubre.

Però, ara, en poques setmanes, les xifres s’han tornat a disparar. I l’hospital comarcal, seguint el seu protocol, restringeix progressivament les condicions per accedir-hi des de fa dies. A partir d’aquest dijous, es tornen a restringir totalment les visites dels familiars a les persones que estiguin ingressades. També es prohibeixen els acompanyants en visites de consultes externes o a urgències, excepte en casos excepcionals o de finals de vida.

En un comunicat, l’Hospital Sant Bernabé recomana entrar al centre només si és estrictament necessari i fer-ho sempre amb mascareta quirúrgica o FFP2. També insisteixen a seguir totes les mesures de seguretat, des del rentat de mans i l’ús de la mascareta, fins a la distància de seguretat i la ventilació d’espais.

X