La marca Liken Skis, de la Pobla de Lillet, Premi Nacional d’Artesania del govern espanyol en l’apartat d’emprenedoria

La marca Liken Skis creada per Oriol Baró ha estat guardonada amb el Premi Nacional d’Artesania atorgat pel govern estatal en la categoria d’emprenedoria. El reconeixement distingeix actors rellevants de l’artesania estatal que amb la seva feina fan del sector un motor d’economia, ocupació i innovació.

Baró ha aconseguit el guardó per la tasca que desenvolupa al seu taller de la Pobla de Lillet, on elabora esquís des de zero, a mida de l’usuari i en un tracte directe amb ell sense mitjancers. L’any 2018 la iniciativa ja va obtenir el guardó al Millor Projecte Emprenedor dels premis Emprèn UB de la Universitat de Barcelona, i el 2019 el premi al Millor Projecte Emprenedor al Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà.

D’altra banda, la firma de ceràmica i disseny Bas i la marca de sabates de pell Aldanondoyfdez, ambdues de Barcelona, han estat finalistes del Premi Producte, que ha recaigut en la companyia gallega Noroeste Obradoiro.

Finalment, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha optat al premi Promociona per a Entitats Públiques, que ha rebut Escuela de Arte 3.

La història de Liken Skis

Després d’anys d’estudi del mercat dels esquís, l’Oriol Baró es decideix a crear la seva pròpia empresa i a fer esquís de fusta que lliguin la passió per la muntanya amb l’artesania i l’enginyeria. Des d’aleshores, l’Oriol es dedica a fer esquís a mida, amb productes de qualitat, treballats tecnològicament, absolutament artesanals i connectats amb la natura.

X