Les noves restriccions fan caure en picat les reserves de Nadal a les cases rurals del Berguedà

Casa rural a Cercs. ACN

L’escenari nadalenc a les cases rurals del Berguedà ha fet un gir de 180 graus aquesta setmana. Ho tenien gairebé tot ple, com cada Nadal. Però en qüestió d’hores les anul·lacions els han fet caure gairebé al 50% d’ocupació… I el pitjor de tot és que preveuen que l’allau de cancel·lacions s’allargui fins Nadal.

El president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños, ha explicat a l’Aquí Berguedà que l’anunci de les restriccions per part del govern ha provocat un fenomen que ni tan sols ells -que comencen a estar acostumats a encaixar noves mesures- s’esperaven. “Confiàvem que a les cases més grans hi hauria gent que no vindria per contagis, però no esperàvem que se’ns anul·lessin cases senceres, que és el que ha passat. No és que hàgim passat de 15 a 10 visitants, és que directament hem passat a 0”, relata.

El cap de setmana de Nadal el donen gairebé per perdut, però encara creuen que hi ha marge per salvar Cap d’Any. Per fer-ho, han llançat una campanya per posicionar a la xarxa les cases de com a màxim 10 persones, que es poden omplir al 100%, tot i que admeten que trobar clients d’última hora en aquest escenari és missió gairebé impossible.

A banda, demanen al Govern que els deixi omplir el 100% de l’aforament de totes les cases, demanant el passaport Covid. Baños defensa que no hi ha grans establiments de turisme rural: “La majoria de cases grans són, com a molt, de 20 places”. I per això creu que podrien ser una excepció i justifica que “s’ha demostrat que no hi ha llocs més segurs que un entorn rural”.

X