Com gaudir de la neu de manera diferent

Patrocinat

Es pot gaudir de la neu de moltes maneres diferents, amb els esquís o amb l’snowboard, però per fer-los servir fa falta una mica de formació i un equip que pot resultar car, malgrat que ara és possible aconseguir un de lloguer.

De totes maneres, les raquetes de neu són una altra forma de passar-ho bé a la neu, sense necessitat de gastar gaires diners, ja que són econòmiques si les comprem i, a més a més, també es poden llogar a preus molt baixos.

Passejos per la neu molt agradables gràcies a les raquetes

Els esports de neu estan molt associats a una estació d’esquí, grans infraestructures que no existeixen a qualsevol lloc de muntanya i que, a més a més, solen estar lligades a la destrucció del medi ambient.

Així és que unes simples raquetes ens poden servir per passar un matí agradable en un paisatge blanc, fer fotos, vídeos, jugar amb la neu i fer una mica d’esport.

Gràcies a aquestes raquetes, el passeig impossible es fa possible, ja que no ens enfonsem i encara resultarà més fàcil si fem servir uns bastons de travessia, que ens ajudaran a agafar impuls i a evitar caigudes.

Això sí, és millor planificar les caminades en dies on faci bon temps, amb sol i sense vent. És més bonic sortir quan neva, però és molt perillós si no coneixem bé la zona.

Gaudiràs molt més amb un guia de muntanya

Les travessies d’hivern s’aprofiten més amb guies de muntanya. Aquests acostumen a ser persones del poble, que coneixen molt bé cada racó, els millors indrets on fer parades, les coses que hem de veure, on observar els animals de la zona, etc.

Ens ajudaran molt a planificar la ruta en funció de la nostra experiència i de la nostra condició física, de manera que tota la família gaudirà al màxim.

A més a més, no hem d’oblidar que d’aquesta manera contribuïm a l’economia local de la zona.

Amb un guia la ruta és més segura

Passejar per la neu és tant bonic com perillós, especialment si es fa a la muntanya i a una altitud que comença a ser “respectable”, per sobre els 1200-1300 metres.

Hem de sortir amb bon temps, però la muntanya sempre és perillosa i això fa que comptar amb un guia expert sigui una bona idea que farà que l’itinerari sigui més segur.

Els guies han de conèixer bé les rutes, les zones a evitar, on ens podem refugiar en cas d’accident, les indicacions precises per si ens han de venir a rescatar o tenir coneixements en primers auxilis si tenim la mala sort de necessitar-ne.

Passar un dia agradable a la neu a Catalunya és molt fàcil. Només necessites unes raquetes i uns bastons i la companyia d’un guia, que sempre és recomanable, i ja pots gaudir amb tota la família d’una manera segura.

X