Nou municipis del Berguedà reben una subvenció de la Generalitat per a la neteja de carreteres afectades per la neu

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha resolt concedir 300.000 euros en subvencions a 59 ajuntaments i un consell comarcal de les 9 comarques considerades de muntanya i de l’Aran per cobrir part de les despeses en tasques de neteja de carreteres municipals afectades per la neu el 2021.

El Berguedà rebrà un total de 29.554,96 € repartits de la següent manera:

Ajuntament de Casserres | 2.608,68

Ajuntament de Castellar de n’Hug | 2.538,65

Ajuntament de Cercs | 5.327,75

Ajuntament de Gósol | 3.971,02

Ajuntament de la Nou de Berguedà | 1.879,40

Ajuntament de la Pobla de Lillet | 1.298,07

Ajuntament de Saldes | 4.929,51

Ajuntament de Vallcebre | 5.343,11

Ajuntament de Vilada | 1.658,77

Els municipis d’aquestes zones se situen a una altitud superior a la de la resta dels municipis de Catalunya, el que facilita que es vegin més afectats per les nevades que es produeixen cada any, especialment durant la temporada d’hivern. Per aquesta raó, les carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal queden sovint obstaculitzades per la neu, resultant impossible el trànsit normal de persones i vehicles.

Aquests fons permeten als ajuntaments beneficiaris cobrir despeses com la retirada de neu i gel; l’adquisició, emmagatzematge i distribució de potassa o d’altres productes anticongelants; l’arrendament, posada a punt i adquisició de carburant de les màquines de neteja, i les despeses de personal.