Aproven la tercera dosi per als majors de 18 anys, tot i que els menors de 30 hauran d’esperar uns dies més

La Comissió de Salut Pública ha aprovat obrir la tercera dosi contra el coronavirus a les persones d’entre 39 i 18 anys. L’organisme en què estan representats el Ministeri de Sanitat i les autonomies ha donat llum verda en una reunió aquest dijous a administrar la dosi de reforç a més grups d’edat començant “de forma endreçada, de major a menor”. Per tant, es començarà per la franja de 39 a 30 anys. Així doncs, a la pràctica, la població menor de 30 anys encara haurà d’esperar uns dies per poder demanar hora.

Tot plegat ho ha anunciat la ministra espanyola de Sanitat, Carolina Darias, en roda de premsa. Darias també ha explicat que l’organisme ha acordat retallar de sis a cinc mesos el període per rebre la dosi de reforç des de l’anterior. La Generalitat havia demanat ambdues modificacions.

Davant l’avenç de la variant òmicron, la Comissió de Salut Pública va avalar a mitjans de desembre la tercera dosi a les franges d’entre 59 i 50 anys i continuar amb la de 49 a 40 anys i, un mes després, ho amplia a la resta de franges de persones majors d’edat que encara no la podien rebre. Ara ha de ser el Govern català qui autoritzi la franja de 30 a 39 anys a poder demanar hora a través de la plataforma habilitada expressament per fer-ho. Seguint les pautes del Ministeri, primer podran demanar cita els majors de 30 anys i, al cap d’uns dies, podran fer-ho la resta, els més joves.

Darias ha justificat la reducció d’un mes del període que ha de passar entre la segona i la tercera dosi per l’evolució de la pandèmia així com a l’evidència científica sobre la malaltia. La ministra ha explicat que la Ponència de Vacunes està en “permanent estudi observacional de la realitat” i ha dit que la mesura està en “consonància amb el que estan fent altres països de l’entorn”.

Quatre setmanes més d’espera, si t’has contagiat

La titular de Sanitat ha remarcat que aquelles persones que s’hagin infectat recentment de coronavirus hauran d’esperar quatre setmanes abans de la dosi de reforç i que caldrà que faci cinc mesos des que van rebre l’anterior dosi.

X