Els consultoris de Vilada i Borredà obriran cada dia, però la metgessa només hi serà dos dies

El Departament de Salut comunica als ajuntaments el reforç promès per a després de festes, però la realitat queda lluny del que demanaven: hi haurà més hores d'atenció presencial, però les mateixes amb metgessa

El consultori de Vilada és un dels que continuarà obert, però amb personal d'infermeria i administratius. El metge més proper serà a Berga. MARC CANTURRI

No era el que esperaven. L’Ajuntament de Vilada i el de Borredà ja saben els nous horaris dels seus consultoris municipals i no són, ni de bon tros, els que demanaven. Tots dos pobles, juntament amb Sant Jaume de Frontanyà i Castell de l’Areny, van alçar el crit al cel durant les festes de Nadal, demanant més hores de metge de família a la zona. A través dels mitjans de comunicació, el Departament de Salut va comprometre’s a reforçar el servei i va arribar a anunciar “dos dies més d’atenció mèdica”. Al final, no ha estat així.

Fins ara, cada dilluns al matí hi havia metgessa a Vilada i cada dimecres, a Borredà. Ara la metgessa es dividirà els matins de dilluns i dimecres: no passarà el matí sencer a un sol poble, sinó que passarà les tres primeres hores de dilluns a Vilada (8 a 11 h) i les tres últimes, a Borredà (12 a 15 h), i dimecres al revés.

La resta de dies hi ha hagut un reforç del personal d’infermeria i administratius. Tot plegat permetrà que els consultoris (tots dos) obrin cada dia, però en horaris molt reduïts. De tres hores, concretament. A Vilada estarà obert dilluns i dimarts de 8 a 11 i els altres tres dies, de 12 a 15 h. A Borredà, al revés: dilluns i dimarts, de 12 a 15, i de dimecres a divendres, de 8 a 11 h.

Per als ajuntaments, és insuficient. De fet, tots dos municipis han començat a recollir signatures per seguir insistint en més reflexos. Vilada també ha aprovat la moció que es va aprovar fa unes setmanes a Borredà i que reclamava metgessa cada dia a la zona. De moment, no se n’han sortit, però no tiren la tovallola.