Les obres a la ronda Moreta de Berga podrien acabar a finals de gener

La previsió inicial era enllestir-les a mig desembre, just abans de l'inici de les festes de Nadal, però la troballa de les llambordes ha empès l'Ajuntament a repensar el projecte i a allargar les obres unes setmanes més

El govern de Berga confia que les obres a la ronda Moreta s’acabin a finals d’aquest gener. Havien d’estar enllestides fa un mes, a mitjans de desembre, però la troballa de les llambordes sota el quitrà del carrer han fet replantejar el projecte iniciar i han dilatat unes setmanes més les obres.

Ara mateix la ronda Moreta té dues cares. A la part que connecta la plaça de la Creu i la plaça de les Fonts li queden els darrers serrells estètics. Però a l’espai que va fins al carrer Barcelona i al carrer Maixerí l’aspecte és encara molt embrionari. Entre el Barcelona i el Maixerí tot segueix aixecat, a l’espera que s’hi comencin a col·locar llambordes. Entre el Barcelona i la ronda de Queralt ja s’ha col·locat la part de la vorera, que serà a la mateixa alçada que la part central, reservada per als vehicles.

El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, va explicar aquest dijous al ple que lamenta el retard de les obres, però que confia que “el resultat serà bo” i “haurà valgut la pena”. Tot això, després de ser interpel·lat pel regidor del PSC, Abel Garcia, que va alertar que el termini d’execució de les obres havia acabat a mig desembre i que, si no es fan modificacions del contracte, l’Ajuntament podria haver d’indemnitzar qui demostri haver patit pèrdues amb la dilació de la fi dels treballs. Serra va replicar que ja s’hi està treballant.

Nadal salvat, però sense cotxes (ni atletes)

En vista que les obres xafarien totes les festes de Nadal de la zona, es va fer una intervenció d’emergència per garantir que els treballs afectessin el mínim possible a la campanya comercial. Es va accelerar l’actuació entre el passeig de la Pau i la plaça de les Fonts per garantir que les persones poguessin passejar-hi còmodament. De fet, a la part central s’hi van col·locar arbres de Nadal.

Això sí, a la part entre el carrer Maixerí i la cruïlla amb la ronda de Queralt ha estat més difícil de passejar-hi. Transitar-hi en cotxe, lògicament, tampoc. De fet, a banda de l’afectació del trànsit (els cotxes que venen del Vall i volen arribar fins al passeig de la Pau des de la Ronda Moreta, han de fer mitja volta quan arriben a l’alçada de la General), la Sant Silvestre de Berga va haver d’adaptar el seu recorregut perquè passar corrent per l’espai de les obres podia ser perillós per als participants.

X