L’escola FEDAC Xarxa de Berga exposarà tres obres de l’artista madrileny Siro López durant dues setmanes de febrer

Són tres quadres que tenen l'objectiu de potenciar l'art com a llenguatge de denúncia a la violació dels drets humans

Comença el projecte +ART a les escoles, a l’escola FEDAC Xarxa de Berga. Aquest divendres els alumnes del centre han fet diferents creativitats com teatre, dansa, escultura, música, vídeo, fotografia i obres amb materials reciclats per expressar diferents valors relacionats amb la temàtica de tres obres de l’artista madrileny Siro López: la gent gran, la situació de la infància i la dona. Un cop feta aquesta activitat, l’escola exposarà les tres obres de Siro López, del 7 al 18 de febrer per culminar un projecte que pretén potenciar l’art com a llenguatge de denúncia a la violació dels drets humans i crida a la solidaritat.

L’exposició de l’artista dona l’oportunitat a l’alumnat de l’Escola de treballar l’art de manera transversal amb l’objectiu de generar curiositat i motivació. Per aquest motiu, tot l’alumnat de l’escola, des de l’etapa d’Educació Infantil fins a Secundària, fa activitats prèvies a l’exposició, visita la mostra, i també fa unes activitats posteriors.

Siro López és un artista polifacètic de Madrid que treballa sovint en espais educatius. Amb la mostra Dona Infància Vellesa realitzada sobre materials de rebuig, i dedicada a persones que també han estat rebutjades, convida a reflexionar sobre la situació de vulnerabilitat que viuen els col·lectius més dèbils en societats de tot el món.

Un any d’exposició itinerant a totes les escoles FEDAC

El projecte +Art a les escoles fa més d’un any que es va posar en marxa als centres FEDAC  amb una exposició itinerant de l’artista Siro López al voltant de la situació de la infància, la dona i la gent gran, que va començar a recórrer les escoles FEDAC i que en els pròxims dies arribarà a la FEDAC de Berga. L’objectiu d’aquesta primera experiència és que les obres impressionin alumnes i educadors i, a partir d’aquí, crear incomoditats i inquietuds per possibilitar temps i materials per expressar-se ells també.

El projecte es mostrarà al públic del 28 de febrer al 2 d’abril a la Nau Bostik de Barcelona que oferirà tot un mes de programació. Els visitants podran realitzar el Joc Interactiu Un dia al Bostik, per descobrir tot l’art amagat a la Nau Bostik i vincular cada detall als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Tots els dijous a la tarda del mes de març, la Nau Bostik acollirà una proposta artística vinculada a l’exposició per gaudir de les emocions i de l’expressió a través de l’art i la creativitat.

L’exposició anirà dirigida tant a les escoles FEDAC com a qualsevol centre educatiu, així com a qualsevol família, per tal de crear un espai per connectar amb els sentits i les mateixes emocions mentre es descobreix el poder de l’art i de l’educació per despertar l’esperit crític.

Sobre la FEDAC

La FEDAC (Fundació Educativa Privada Dominiques Anunciata Pare Coll) creada l’any 2009 per assumir la titularitat de les 24 escoles Dominiques de l’Anunciata de Catalunya. 

Les 25 escoles FEDAC, de caràcter cristià, familiar i català, estan immerses actualment en un procés de transformació profunda a través del projecte d’innovació educativa #avuixdemà2024. L’objectiu d’aquest projecte és transformar, d’aquí a l’any 2024, el paradigma del sistema educatiu per tal d’adaptar-lo a les necessitats del segle XXI. 

Les 24 escoles FEDAC són FEDAC Amílcar (Barcelona), FEDAC Anglès, FEDAC Canet, FEDAC Castellar, FEDAC Cerdanyola, FEDAC Gironella, FEDAC Guissona, FEDAC Horta, FEDAC Lleida, FEDAC Manresa, FEDAC Monistrol, FEDAC Montcada, FEDAC Pineda, FEDAC Pont Major (Girona), FEDAC Prats, FEDAC Ripollet, FEDAC Salt, FEDAC Sant Andreu, FEDAC Sant Feliu, FEDAC Sant Narcís (Girona), FEDAC Sant Vicenç, FEDAC Santa Coloma, FEDAC Súria,  FEDAC Xarxa (Berga)  i FEDAC Vic