Els alcaldes de Berga i Gironella reclamen al Govern que el Berguedà tingui més pes en el debat sobre els JJOO

Ivan Sánchez i David Font es reuneixen a Palau amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i li exposen el malestar que hi ha a la comarca per haver estat exclosos de la consulta sobre els Jocs. La consellera no ha obert cap porta a incloure la comarca a la consulta, però sí que s'ha mostrat a favor d'estrènyer vincles

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, en un acte a l'Ajuntament de Barcelona, dimarts. ACN

El Berguedà trepitja Palau. Els alcaldes de Berga i Gironella, Ivan Sánchez i David Font, han aprofitat la jornada de constitució del Consell de Governs Locals per reunir-se amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i expressar-li preocupacions locals però, sobretot, el malestar que ha generat a la comarca l’exclusió del Berguedà de la consulta sobre els Jocs Olímpics. Tots dos han coincidit que, davant, hi han trobat una consellera propera i dialogant, amb ànims d’estrènyer vincles, però que ha deixat clar que la consulta està decidida i que no inclourà ni el Berguedà ni cap comarca del Prepirineu.

L’alcalde de Berga li ha reiterat que impulsarà una consulta a la seva ciutat i que la farà extensible a la resta de la comarca, si així ho aproven primer els regidors de Berga i després els alcaldes de la resta de municipis. Sánchez defensa que el reglament de participació ciutadana de Berga li dona les eines per fer-ho, però recalca que, després, el Govern ha de comprometre’s a tenir en compte el resultat que en surti.

Sánchez ha demanat a Vilagrà que inclogui, com a mínim, els alcaldes de les capitals de comarca a les comissions de treball que s’han format en els últims dies i on, de moment, només hi ha representats els Consells Comarcals. L’alcalde de Berga ha dit a l’Aquí Berguedà que, a la reunió, el Govern li ha deixat clar que el Berguedà “serà escoltat, però no serà consultat”, si bé veu opcions realistes que el paper dels dirigents berguedans en el debat sobre la candidatura pugui canviar en els pròxims dies.

En la mateixa línia, l’alcalde de Gironella, David Font, ha notat Vilagrà “disposada a fer canvis perquè el territori tingui més veu que la que potser ha tingut fins ara, però serà qüestió que ho veiem o no en les pròximes setmanes”. Font, com Sánchez, ha exigit a Vilagrà que els mostrin els detalls del projecte “perquè el territori pugui opinar amb causa” i ha assegurat que tenir tota la informació “és el mínim que el Berguedà mereix”.

En el seu cas, Font ha reclamat a Vilagrà “un exercici d’obertura del projecte, per tal que el territori no només el pugui veure, sinó que també pugui opinar i esmenar-lo”. A banda, l’alcalde de Gironella ha insistit que “es permeti al Berguedà dir-hi la seva si hi ha planificades millores d’infraestructures per acompanyar a la candidatura”. I, sobretot, que es noti un canvi de tarannà del Govern i que hi hagi “el diàleg i la cogovernança que fins ara no han notat”.

https://twitter.com/AjGironella/status/1488540355444236294