Una exposició a Berga inclou per primer cop les addiccions a les pantalles i com fer-ne un bon ús

L’Espai Jove de Berga (carrer Mossèn Espelt) acollirà des de l’11 de febrer fins al 14 de març aquesta exposició, que torna a la comarca

L’exposició Controles abordarà per primer cop al Berguedà noves formes d’addicions com per exemple a les pantalles. L’Espai Jove de Berga (carrer Mossèn Espelt) acollirà des de l’11 de febrer fins al 14 de març aquesta exposició, que torna a la comarca. La inauguració es farà aquest divendres, 11 de febrer, a les 12:15 h.

L’exposició Controles és un recurs que ofereix la Diputació de Barcelona que consisteix en una visita guiada de dues hores on es tracten diferents temes per sensibilitzar a la població per prevenir, evitar o retardar l’edat d’inici del consum de drogues, fomentar el bon ús de les TIC, i promoure actituds responsables i saludables. Hi col·laboren el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga, que hi posen els mitjans tècnics i l’espai.

El Controles és una exposició que en els darrers anys han pogut visitar centenars d’alumnes berguedans per conscienciar-se sobre les conductes de risc al voltant de les drogues. Enguany, però, serà la primera ocasió que es convidarà a reflexionar sobre l’ús de les pantalles i les conductes de risc associades que poden esdevenir addicions.

És previst que visitin l’exposició uns 700 joves de 7 centres de secundària de la comarca, de 3 centres de menors, del Programa Transició i Treball de Puig-Reig i del Programa Singulars que acull l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el Centre Noves Oportunitats. A banda també visitaran l’exposició diversos professionals del món de la salut i l’acció social.

La visita té diversos itineraris, tots ells pensats perquè públics de diferents edats i condicions laborals la puguin gaudir i aprendre alhora. Els horaris són de dilluns a divendres de 5 a 7 de la tarda. L’exposició s’adreça a la població adolescent, jove i, també, a les seves famílies. L’exposició Controles ha recorregut tot Catalunya amb una molt bona acceptació.

X