Berga reinventa els concerts de Patum: música de dijous a dissabte a la plaça Cim d’Estela

L'Ajuntament crearà un recinte de concerts a tocar del Vall, amb tres nits d'activitat musical i amb Doctor Prats, La Fúmiga, Brams o Getrudis com a caps de cartell

La Patum del 2022 continua agafant forma. Aquest dimarts l’Ajuntament de Berga ha presentat un nou format de concerts de Corpus. En les últimes Patums (abans de la pandèmia) hi havia concerts organitzats per les entitats divendres a la plaça de les Cols i el gran concert organitzat per l’Ajuntament al final del passacarrers de dissabte, a tocar de l’ambulatori. Enguany tot se centrarà en un mateix espai, a la plaça Cim d’Estela, però durarà tres dies: de dijous a dissabte, 16, 17 i 18 de juny.

L’Ajuntament muntarà un escenari cobert al fons de la plaça Cim d’Estela (la zona d’aparcaments que hi ha a l’esplanada de davant de Berga Residencial). L’escenari tindrà sostre per protegir-se de les inclemències meteorològiques. “Estem acostumats a gotellades durant els dies de Patum i, amb un escenari cobert, podrem anar més tranquils per evitar suspendre actes”, ha explicat en roda de premsa el regidor de Joventut, Isaac Santiago.

Ja hi ha els grups confirmats per als tres dies de concert, però l’Ajuntament detallarà els horaris en els pròxims mesos. En el cartell s’hi barregen grups d’arreu de Catalunya amb formacions locals. Doctor Prats, La Fúmiga, Brams, Gertrudis, Smoking Souls, El Diluvi, Sense Sal, Pirat’s Sound Sitema, Thug Life, Esperit de Vi, PD Ruïnoses, PD Toni Malé, PD Siles, Cafè Trio i Xiula són els noms que, de moment, apareixen al cartell. L’entrada als concerts és gratuïta.

Santiago ha afegit que l’activitat musical arrencarà dijous de Corpus, a mitja tarda, amb un espectacle infantil, i s’allargarà fins a les 4 de la matinada amb concerts i punxadiscos. Dijous es repetirà el format, però obrirà la llauna un concert per a gent gran i la nit s’allargarà novament fins a les 4 de la matinada. I dissabte, tot plegat començarà una mica més tard, cap a les 8 del vespre, però s’allargarà fins a quarts de sis del matí.

Els concerts es faran a la plaça Cim d’Estela, un espai que habitualment s’utilitza per a atraccions. La regidora de Patum, Roser Valverde, ha recalcat que les atraccions hi seran, però en un altre lloc: “S’està treballant en una nova ubicació, però s’està acabant de consensuar i ho anirem avançant en els pròxims mesos”. Valverde ha afegit que la idea és que bona part de l’activitat musical de Corpus se centri a la plaça Cim d’Estela i ha deixat entreveure que alguns concerts que en altres edicions es feien en espais del barri vell, ara es traslladaran a tocar del Vall.

En total, l’Ajuntament reserva uns 120.000 euros per als concerts de Patum. Amb aquests diners, es pagaran els grups i també la infraestructura que farà possible els espectacles. A banda, les entitats en seran el pal de paller: s’encarregaran de les barres dels concerts. De moment, ja hi ha una desena d’entitats implicades en l’organització, però en les pròximes setmanes s’obrirà un procés per acostar la iniciativa a tota la resta i que també s’hi puguin sumar.

X