Ginkgo organitza un concert benèfic a Berga per recaptar diners per al càncer infantil

Serà aquest divendres, 18 de febrer, al Teatre Patronat, amb motiu del Dia Mundial del Càncer Infantil, que és aquest dimarts, 15 de febrer

Nova activitat de Ginkgo per recaptar diners per a la investigació del càncer. L’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà organitza aquest divendres, 18 de febrer, un concert benèfic al Teatre Patronat, a les 9 del vespre. Estarà protagonitzat per diversos alumnes de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMBerga): un quartet de saxòfons, amb Arnau Minoves Boix, Bernat Carrera Hurtado, Jan Vinyals Valletbò i Pol Salvador Pérez; un duet, amb la flauta travessera de Clara Mas Martí i l’oboè de Joan Ribera Núñez; i amb David Quintana al piano.

Des de Ginkgo, la presidenta, Aurora Fernández, ha explicat en roda de premsa que els beneficis que es recaptin aniran a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per tal que es destinin a la investigació del càncer infantil. De fet, Fernández ha recordat que el càncer infantil necessita molts més recursos que els que s’hi destinen, ja que és la principal causa de mort en nens i adolescents i que necessita un tractament específic: “No es pot aplicar el mateix tractament en un càncer infantil que en un adult”.

Des de fa anys, Ginkgo organitza diverses activitats per sensibilitzar la població i recollir diners per a la investigació. Sense anar massa lluny, el 2020 l’entitat va fer una donació de 7.200 euros al Sant Joan de Déu després de fer diverses activitats benèfiques, i l’any passat, el 2021, es van recaptar uns 6.000 euros més. “És un èxit absolut i estem molt contents i agraïts a la població. Els hospitals ens expliquen que amb la pandèmia les donacions han caigut en picat i no és fàcil aconseguir tot el que hem aconseguit”, ha dit.

Pel que fa al concert benèfic d’aquesta setmana, Ginkgo aplicarà el sistema de taquilla inversa: el públic entrarà sense pagar entrada i pagarà el que consideri oportú a la sortida. Amb aquests diners, l’entitat haurà de pagar la meitat dels costos de lloguer i afinació del piano. L’altra meitat els paga l’associació Rotary Club del Berguedà. Els beneficis que sobrin aniran a parar íntegrament a la investigació del càncer infantil. El concert és aquesta setmana perquè aquest dimarts, dia 15, es commemora el Dia Mundial del Càncer Infantil.

Un any més d’activitats

D’aquí a un mes, el 13 de març, Ginkgo té previst organitzar una nova edició de la cursa del càncer infantil. L’entitat ara mateix està buscant col·laboradors per poder recuperar activitats complementàries per a la jornada, com la botifarrada popular i els espectacles infantils. Tot plegat serà a la Font del Ros, que en els últims anys s’ha consagrat com l’epicentre dels grans actes de l’associació.

La següent cita marcada en vermell en el calendari de Ginkgo serà la Diada de Sant Jordi, que aquest any cau en dissabte. L’associació tornarà a fer les roses de roba que tant d’èxit tenen entre els berguedans: l’any passat en van fer 500 i es van esgotar abans del migdia. Els beneficis també aniran a parar a la investigació del càncer.

I de cara a la tardor, el 16 d’octubre Ginkgo vol organitzar una nova edició de la Cursa de la Dona, també a la Font del Ros. En aquest cas, els beneficis aniran a parar al laboratori de l’Institut Català d’Oncologia de l’Hospital Duran i Reynals per a la investigació del càncer de mama.