L’ACEB fitxa David Font com a expert en el funcionament de l’administració pública

Des de fa mesos, l'alcalde de Gironella compagina la seva feina al capdavant de l'Ajuntament amb la de consultor autònom, i l'ACEB l'ha contractat per dinamitzar els seus projectes

David Font passa a formar part de l’equip tècnic de la patronal d’empresaris del Berguedà. L’ACEB incorpora, així, l’actual alcalde de Gironella al seu equip de professionals amb la idea de guanyar expertesa en el camp de l’administració pública i el seu funcionament.

Font fa dotze anys que treballa a l’administració pública, després de passar-se’n vuit a l’empresa privada. És alcalde de Gironella des del 2010. També va ser president del Consell Comarcal la legislatura passada, però va deixar el càrrec per entomar la direcció de l’Agència Catalana de Turisme. Amb el canvi d’executiu a la Generalitat, el Govern va destituir Font de l’ACT, i en aquest moment l’ACEB va començar a veure una escletxa per incorporar Font al seu equip, segons han confirmat membres de la junta de la patronal en una trobada amb els mitjans de comunicació.

De fet, pocs mesos després de deixar la direcció de l’ACT, Font es va donar d’alta com a autònom per dedicar una part de la seva jornada professional a la consultoria. Així, dedica quatre dies de la setmana a la feina com a alcalde a Gironella (80%) i destina el cinquè dia que resta a les seves tasques com a autònom, a les quals ara s’afegeix l’assessorament tècnic a l’ACEB. Font, per cert, fa mesos que és soci de la patronal. Ho va fer poc després de fer-se autònom.

Una figura de consens

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha destacat que el nom de Font genera “consens” a la plana d’empresaris i ha defensat que el seu fitxatge tècnic ha de servir per “aconseguir eines per desplegar el nostre pla estratègic”. Serarols també ha destacat que, després d’uns mesos en què s’ha reunit amb polítics de tots els colors per explicar-los el seu pla estratègic, ha detectat que “ningú dubta de l’honestedat del David quan es tracta de treballar per projectes que busquen el bé comú”.

El gran projecte econòmic de la comarca és, en aquests moments, el pla de reactivació, un document que fixa les principals línies d’actuació per als pròxims anys. L’han pactat empresaris i partits polítics, però darrerament s’ha encallat una mica més pel desencant de la patronal amb el govern del Consell Comarcal. “És sabut, perquè ho hem dit en més d’una ocasió, que les coses van a un ritme molt més lent del que voldríem”, ha expressat, des de la junta de l’ACEB, Xavier Gual, en la trobada amb els periodistes.

A partir d’ara, i a proposta de l’ACEB, Font passarà a formar part de la comissió executiva del pla de reactivació, és a dir de l’equip que ha de vetllar perquè les línies pactades es vagin desenvolupant. Això sí, Font hi serà com a membre de l’ACEB i no com a polític, que era el rol que fins ara el posava en el focus mediàtic.

X