Avià torna a preguntar als veïns com volen gastar 70.000 euros del pressupost

L'Ajuntament obre termini perquè els veïns presentin les seves propostes i confia fer públics els resultats del procés participatiu al maig

L’Ajuntament d’Avià torna a destinar una part del pressupost anual a participació ciutadana. En concret, el govern deixarà que els veïns triïn com es volen gastar 70.000 euros del pressupost municipal. L’Ajuntament ja ha obert termini perquè els veïns puguin presentar propostes per a la nova edició dels pressupostos participatius. Ho poden fer fins al 20 de març AQUÍ o bé de forma presencial, a les oficines de l’Ajuntament.

La regidora de Participació, Montse Casellas, ha explicat que el consistori destinarà 10.000 euros a propostes de fins a 5.000 euros i 50.000 euros a propostes d’entre 5.001 euros i 20.000 euros. Els 10.000 euros restants seran per als pressupostos participatius infantils i es recolliran les aportacions dels infants del poble.

Casellas ha convidat els veïns a “participar i decidir com volen que s’inverteixin els seus diners”. Casellas ha recordat que Avià va ser el primer municipi de la comarca a implantar aquesta modalitat de participació ciutadana, l’any 2018. La iniciativa tornarà a ser possible aquest any, després que s’hagi constituït una comissió d’impuls formada per membres de l’Ajuntament, del veïnatge i de les entitats del poble.

El calendari

Un cop s’hagi tancat el procés de presentació de propostes el 20 de març, s’iniciarà una
segona fase del procés quan es validaran tècnicament els projectes.

Posteriorment, es farà la votació popular, que tindrà lloc de l’11 al 24 d’abril en format online. I, del 25 al 30 d’abril, es podrà fer presencialment a les oficines de l’Ajuntament d’Avià. La publicació dels resultats es farà al mes de maig.

X