L’Ajuntament de Berga acorda preparar-se per acollir refugiats d’Ucraïna en les pròximes setmanes

S'ha aprovat per unanimitat una moció que clama perquè es doni ajuda humanitària des de tota la Unió Europea a Ucraïna i que demana a Rússia que aturi la guerra

L’Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous per unanimitat una moció que clama perquè es doni ajuda humanitària des de tota la Unió Europea a Ucraïna, arran de la invasió de les tropes russes. La moció, plantejada inicialment pel PSC però consensuada per tots els grups, també acorda començar a preparar-ho tot per acollir refugiats procedents d’Ucraïna en les pròximes setmanes, així com coordinar la recollida d’ajuda humanitària per part de la ciutadania.

De fet, en aquest últim aspecte i tal com ja ha recollit l’Aquí Berguedà, l’Ajuntament s’ha sumat a la recollida impulsada pel Banc del Temps del Berguedà. Fins al 10 de març recullen prioritàriament material sanitari i medicaments, però també s’accepten aliments, material tecnològic, productes d’higiene i roba tèrmica. Les donacions es fan a la gratibotiga que el Banc del Temps té al carrer del Roser de Berga.

La moció aprovada a l’Ajuntament també exigeix a Rússia que aturi la guerra “immediatament” i que “respecti plenament el dret internacional humanitari i que permeti l’accés segur a l’assistència humanitària a totes les persones que ho necessiten”.

Tots els acords es traslladaran als consolats d’Ucraïna i de Rússia a Barcelona, a les Delegacions del Parlament Europeu i la Comissió Europea a Barcelona, al Govern de la Generalitat, al Govern de l’Estat, i a les entitats i organismes que puguin tenir un paper rellevant en acollida de refugiats de Berga i la comarca.

A l’inici del ple, l’alcalde, Ivan Sánchez, ha dedicat uns minuts a elogiar la feina de dos professionals de la ciutat que són a Rússia i Ucraïna cobrint la informació per explicar-la a Catalunya. Es tracta de l’enviat especial de TV3 i Catalunya Ràdio Manel Alías i el càmera de TV3 Pep Vendrell.

X