L’oposició posa en dubte que el nou tram de doble sentit de la ronda Moreta sigui prou segur

Ara, al capdamunt del carrer Barcelona el conductor ha d'escollir si va cap a la plaça de la Creu o bé si trenca cap a la General. Si escull aquesta segona opció, pot trobar cotxes de cara i ha de triar entre esperar que passin o bé trepitjar l'espai de vorera, que és al mateix nivell que la carretera

Els cotxes ja poden tornar a passar per la ronda Moreta (ho poden fer des d’aquest dijous a la tarda), però les obres (que encara s’han d’enllestir del tot) continuen sent tema de debat polític. Aquest dijous, al ple de març a l’Ajuntament de Berga, l’oposició va expressar els seus dubtes sobre la seguretat del nou tram de doble sentit de la ronda, entre el carrer Barcelona i el monument a Miquel Martí i Pol.

Ara el carrer Barcelona passa a ser de pujada des del Gran Via fins a la Ronda Moreta. Un cop el conductor arriba al capdamunt, pot escollir si se’n va cap a la plaça de la Creu (a mà esquerra) o si trenca cap a la General (a mà dreta). Ara bé, si decideix anar cap a la General, en direcció als semàfors del Vall, es trobarà que la calçada és clarament d’un sol sentit i permet que vinguin cotxes de cara. El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, va justificar al ple que la calçada i les dues voreres són “una plataforma única”, al mateix nivell, i que, per tant, “en condicions normals els conductors del carrer Barcelona s’esperaran que passi el vehicle de la ronda Moreta, però hi ha espai per als dos”.

Tot plegat crea dubtes a l’oposició. Des de Junts per Berga, el portaveu, Ferran Aymerich, va alertar al ple que “hem de fer que el vianant se senti segur i no sé si serà l’acció més segura per al vianant quan hi hagin de passar dos cotxes”. Aymerich també va afegir que “en hores punta o de màxima afluència de trànsit no sabem què pot arribar a passar”.

En la rèplica, Aleix Serra va recordar que “cal tenir clar l’objectiu de l’espai, on el vianant passa a tenir prioritat per sobre del vehicle i on els conductors hi han de circular a una velocitat reduïda”. A banda, Serra va apuntar que, si en les pròximes setmanes o mesos queda clar que es generen situacions caòtiques a la zona, “es faran les modificacions que calguin”.

El PSC insisteix que no s’ha fet la modificació del contracte com cal

Per la seva banda, el regidor del PSC, Abel Garcia, va recordar al ple que ha demanat per instància la informació que s’ha tramitat sobre el canvi del projecte inicial per incloure-hi les llambordes que es van trobar sota l’antic quitrà. Serra va respondre-li que no li pot donar aquesta informació perquè encara no la té. I Garcia va replicar el que està defensant des de fa mesos: que entén que no s’han fet bé les coses, que calia havia modificat el contracte en el seu moment o haver-ne tret un de nou.

En el frec-a-frec polític, Serra va assenyalar que ja s’ha certificat una part de l’obra (per tant, ja s’ha fet algun pagament a l’empresa) i que s’està fent el tancament per determinar quin sufraga els costos dels endarreriments que ha patit l’obra. El projecte inicial augurava que l’actuació estaria enllestida abans de Nadal, però encara ara, a principis de març, els obrers hi estan treballant. Garcia, en canvi, insisteix que l’Ajuntament s’haurà de rascar la butxaca, tot i que el regidor d’Urbanisme continua defensant que la situació està controlada i que s’està fent la feina tècnica.

X