Berga avança cap a la creació d’un centre cultural al convent de Sant Francesc

Dissabte que ve, 26 de març, s'exposen les conclusions de la jornada 'mutare', que va reflexionar sobre el futur de l'equipament fa mig any

Berga portarà a terme una sessió oberta a la ciutadania per donar a conèixer les conclusions de la jornada ‘mūtāre’ sobre la creació del Centre Cultural de Sant Francesc, que es va fer el 18 de setembre al claustre del convent franciscà. La jornada tenia l’objectiu de reflexionar sobre el futur de l’equipament cultural i va comptar amb la participació d’agents del territori vinculats a l’àmbit cultural, artístic, educatiu, econòmic, turístic, polític i institucional, entre altres. L’activitat va consistir en la creació de grups de treball per recollir idees sobre la missió i la finalitat de l’espai cultural de Sant Francesc, així com l’encaix i la relació que ha d’establir amb els veïns i veïnes de la ciutat.

La jornada ‘mūtāre’ va estar dinamitzada per la Fundació Carulla amb l’impuls de les entitats Amics de Joan Ferrer i Verdaguer 7 i la col·laboració de l’Ajuntament de Berga. L’organització ha programat dues sessions, una presencial i una virtual, per exposar els resultats de la jornada de treball de disseny compartir del Centre Cultural de Sant Francesc.

Presentació dels resultats

A la sessió del pròxim dissabte s’exposaran les conclusions recollides per la Fundació Carulla de la jornada celebrada al setembre i també es compartiran els objectius, els reptes i les bases de treball que caldrà adoptar per tal que el Convent de Sant Francesc esdevingui un centre multidisciplinari, de creació cultural i de visualització de les arts, que tingui en compte les necessitats socials, culturals i de desenvolupament del territori amb visió de futur i que alhora es converteixi en un espai de referència per a la comunitat.

Sessió presencial  

La sessió de retorn es farà el dissabte 26 de març, a l’Espai Jove de Berga (C/ mossèn Espel, 13), a les 11 h. L’activitat és oberta a tothom i poden participar-hi les persones que van assistir a la jornada de treball del setembre passat i persones que estiguin interessades o vulguin formar part del procés de creació del Centre Cultural de Sant Francesc.  

Sessió virtual

Per tal de difondre les conclusions de la jornada i arribar al màxim nombre de persones possible, s’ha programat una sessió en línia que es farà el dijous, 31 de març, a les 19 h. Per participar en aquesta sessió virtual, caldrà sol·licitar l’enllaç a través de l’adreça electrònica art@socjoanferrer.cat.