El PSC demana al Parlament quins són els plans del Departament de Salut per a l’hospital de Berga

Els socialistes fan dues preguntes sobre l'hospital a la Mesa del Parlament i es queixen que el Departament de Salut els ha donat "poca informació" fins ara

El grup parlamentari del PSC ha entrat dues preguntes a la Mesa del Parlament sobre l’hospital de Berga. Els socialistes s’interessen aquesta vegada per les inversions que el Departament de Salut vol fer en els pròxims anys a l’hospital i també per la finalitat que es donarà a la part de l’edifici nou del centre que actualment està en desús.

Fa unes setmanes el Departament de Salut va anunciar una inversió important per inaugurar el nou espai d’urgències. De fet, és la inversió més gran que inclouen els pressupostos de la Generalitat aquest any, entre totes les que van a parar al Berguedà. El PSC ho celebra, però hi troba a faltar concreció i critica “la poca informació” que el Departament els dona sobre els plans que té per a l’hospital.

Com serà la nova zona d’Urgències?

La zona d’Urgències de l’Hospital Sant Bernabé de Berga es traslladarà a la quarta planta de l’edifici nou, una zona que actualment no s’utilitza. El nou espai tindrà 678 metres quadrats i serà quatre vegades més gran que la zona actual.

Hi haurà un box de triatge, un box de reanimació, 3 consultes per a urgències de baixa complexitat, 6 boxs per a urgències de mitjana i alta complexitat, i 6 espais per a observació. A més, la zona disposarà d’un espai de treball i control d’infermeria central, que permetrà tenir visibilitat i facilitarà el seguiment de tota l’activitat d’urgències.

La sala d’espera també estarà dividida en diferents zones: una per a pacients pediàtrics, una per a pacients respiratoris i una altra per a pacients sense patologia respiratòria, per tal d’adaptar-se a la nova situació creada per la pandèmia de la Covid-19. A les noves urgències també hi haurà despatxos per a l’Atenció Continuada d’Urgències Territorials (ACUT) i la base assistencial del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), amb un accés ràpid i directe al vehicle i al mateix servei d’urgències.

X