L’hospital de Berga obre portes per ensenyar les instal·lacions a futurs residents

Les jornades de portes obertes seran els dies 4 i 5 d'abril, d'1 a 3 del migdia, i per participar-hi cal inscriure's. A cada assistent se li explicarà quines places s'ofereixen, per quines especialitats passaran i què podran aprendre durant la seva estada a l'hospital

L’hospital de Berga organitza unes jornades de portes obertes per als futurs residents que es formaran al centre a partir de l’estiu. Les jornades seran els dies 4 i 5 d’abril, d’1 a 3 del migdia, i a cada assistent se li explicarà quines places ofereix la comarca, per quines especialitats passarà i què podrà aprendre durant la seva residència. A més, l’hospital dona la possibilitat d’organitzar una visita personalitzada, si algun resident interessat no pot assistir a les portes obertes.

Per primera vegada, l’hospital de Berga i l’Atenció Primària del Berguedà formaran residents de Medicina Familiar i Comunitària. La primera promoció arribarà cap al mes de juny. En aquesta primera fornada, hi ha una plaça per a infermers i infermeres especialistes en Atenció Familiar i Comunitària i dues places per a metgesses i metges especialistes en Medicina Familiar i Comunitària. A l’estiu, doncs, l’hospital de Berga i els equips d’atenció primària del Baix Berguedà (Gironella i Puig-reig) i de Berga Centre de l’Institut Català de la Salut (ICS) es convertiran, per primer cop, en centres docents, acreditats per formar aquestes especialitats.

Totes les persones interessades a participar en les jornades de portes obertes s’han d’inscriure a través de l’apartat “Ser resident” del web de l’hospital. També ho poden fer AQUÍ.

La formació durarà quatre anys per als residents de Medicina i dos per als d’Infermeria. El Departament de Salut destaca que l’estada al Berguedà donarà als futurs especialistes “una oportunitat de formar-se en un entorn de treball rural i de proximitat amb la possibilitat de continuar treballant a la comarca quan acabin  la residència i en un territori amb una gran qualitat de vida”.

X