Detingut a la C-16 al Berguedà un camioner que va quintuplicar la taxa d’alcohol permesa

Un agent fora de servei va detectar el camió, que circulava fent ziga-zagues i provocava danys a les senyalitzacions de la via, a l'alçada del túnel del Cadí, divendres passat

Control policial al Túnel del Cadí. ARXIU

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres passat, 18 de març, un camioner que quintuplicava la taxa d’alcohol permesa per conduir. Va passar a la C-16, a l’alçada del túnel del Cadí, en sentit sud, pels volts de les sis de la tarda.

Un agent fora de servei va detectar un camió que circulava fent ziga-zagues i provocava danys a les senyalitzacions de la via. Ràpidament, l’agent va alertar al 112 i, poc després, una patrulla va aturar el camió, un tràiler de 40 tones, carregat amb gra per fer pinso. El conductor, un home de 58 anys, mostrava signes evidents de conduir en estat etílic. Se li va fer la prova d’alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0,80 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, cinc vegades la taxa màxima permesa per a conductors professionals, que és de 0,15 mg/l.

L’home va quedar detingut com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, per conduir sota la influència de begudes alcohòliques i per conducció temerària. L’endemà va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.

X